Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip išsirinkti kokybišką žieminę striukę?

Publikuota: 2021 lapkričio 25 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Artėjant žiemai svarbu pagalvoti apie tai, ką bus galima vilkėti jos metu. Vis norisi, kad rūbas būtų ne tik gražus, bet ir šiltas, todėl svarbiausias žiemos akcentas būna striukė. Tiesa, šiuolaikinėje rinkoje itin gausu įvairiausių pasirinkimų, tačiau esant jų tokiai gausybei, mažėja ir kokybės aspektas, o šis yra svarbiausias. Norint išsirinkti jums patinkančią ir kokybišką striukę, teks jos akylai ieškoti, todėl tą geriau pradėti jau iš anksto!

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kodėl pūkinė striukė?

Pūkinės žieminės striukės moterims yra laikomos geriausiu variantu. Jos jau nuo seno pasižymi puikiomis temperatūros savybėmis bei nepraleidžia drėgmės, kurios yra tiek daug mūsų šalyje. Pūkines striukes lyginant su sintetinėmis, jaučiamas nepaprastai didelis skirtumas, nes pūkinių striukių viena iš geriausių savybių, jog jos yra itin patogios. Sintetinės striukės po poros skalbimų praranda savo pirminę išvaizdą, o joje esantis užpildas – susisuka į vatos gniutulus. Taip pat pūkinės striukės yra itin lengvos, tačiau šiltos, todėl nesijaus papildomo sunkumo. Tam tikros pūkinės striukės turi papildomą sluoksnį, kuris yra reikalingas tam, kad ši būtų atspari bet kokio vandenio pagrindui (DWR), todėl jeigu jums tai yra labai svarbu, prieš perkant striukę pasidomėkite, kad šis sluoksnis būtų.

Patikimi žieminių striukių gamintojai nurodo tam tikrą rodiklį, o jis yra „fill“. Tam, kad jį būtų galima aiškiai nustatyti, yra naudojami skaičiai 650, 700 arba 800. Šie skaičiai nurodo pūkų kokybę ir paaiškina tūrio rodiklį – kiek kubinių colių užima viena unicija pūkų, kuri yra pripildyta į sugraduotą cilindrą ir suspaudžiami tam tikru standartiniu svoriu. Kuo yra didesnis „fill“ skaičius, tuo striukė yra pripildyta geresnės kokybės pūkais ir yra šiltesnė. Pavyzdžiui, 800 „fill“ striukė yra šiltesnę už 650, nors jų svoris yra lygiai toks pats. Esmė yra toa, kad realus pūkų svoris nurodo striukės šilumą.

Nuo ko priklauso striukės konstrukcija?

Dažniausiai pūkinės striukės būna dviejų konstrukcijos tipų, o t.y. skersinio siuvimo ir langelių formos siuvimo. Populiariausiomis yra laikomos skersinio siuvimo striukės, nes jos yra lengviau ir greičiau pagaminamos. Šis siuvimo būdas yra atliekamas taip: išorinė medžiaga yra siuvama su vidine ir tokiu būdu pūkai yra atskiriami pertvaromis į horizontalius kanalus. Taikant šį būdą yra sunaudojama mažiau medžiagos, todėl striukės yra labai lengvos. Daugelis pūkinių striukių yra pagamintos iš šios medžiagos vien tam, kad jos būtų pigesnės ir lengvesnės. Nors ši konstrukcija sumažina striukės svorį, nes yra taupoma medžiaga, tačiau pūkai tose vietose, kur yra siūlės yra persiuvami, nes jų storis siūlių vietoje tampa labai plonas, todėl ties tomis vietomis prarandama izoterminės striukės savybės.

Pūkinės striukės vidinės ir išorinės savybės

Išorinės ir vidinės pūkinės striukės savybės yra apibrėžiamos šiais aspektais: ilgaamžiškumas, svoris, vandens pasipriešinimas ir šiluma. Skirtingos medžiagos pasižymi ir skirtingu ilgaamžiškumu – lengvesni ir plonesni audiniai yra mažiau atsparūs dėvėjimuisi ir braižymui. Jie yra labiau tinkamesni tada, kai pūkinė striukė yra dėvima kaip papildomas šilumos sluoksnis. Išorinė medžiaga turi būti tinkama šiltumo atžvilgiu, tai reiškia, kad ji turi šiek tiek kvėpuoti, išgarinti kūno drėgmę, bet tuo pat metu ir palaikyti šilumą esant itin šaltomis dienomis. Tankesnio audinio striukės yra atsparesnės drėgmei, todėl jų dauguma turi DWR (durable water repellent) savybių. Renkantis žieminę striukę reikia nepamiršti, kad pirmiausiai ji turi jus šildyti šaltomis dienomis, o tik tada ieškoti jos tinkamo dizaino!

.

.

Užsakymo Nr. 211125

Rašyti komentarą