Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės ligoninės vyriausiuoju gydytoju paskirtas Algis Starkus: „Tikiu šviesia ligoninės ateitimi“

Publikuota: 2021 lapkričio 11 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesligonine.lt nuotr.www.silutesligonine.lt nuotr.

Nuo trečiadienio Šilutės ligoninės vadovo pareigas eina gydytojas chirurgas Algis Starkus. Vyriausiąjį gydytoją, kuris laikinai įstaigai vadovavo nuo spalio 5 dienos, pasveikino kolegos, Šilutės rajono savivaldybės atstovai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

www.silutesligonine.lt nuotr.

www.silutesligonine.lt nuotr.

„Vyriausiojo gydytojo pareigas vykdau jau daugiau kaip mėnesį. Iš esmės niekas nepasikeitė, tik statusas. Darbai lieka tie patys. Šiuo metu sunkiausia užduotis yra komandos formavimas, vyr. gydytojo pavaduotojo medicinai paieškos”, – paklaustas, kaip jaučiasi naujose pareigose, atsako naujasis ligoninės vadovas.

Šių metų rugpjūčio 1 dieną suėjo 36 metai, kai A. Starkus dirba Šilutės ligoninėje. Per šį laikotarpį jam yra tekę vadovauti Ligoninės Traumatologijos, Hemodializių skyriams ir Audito grupei. Nuo 2016 m. iki šiol jis vadovavo Chirurgijos – traumatologijos skyriui. 2010-aisiais A. Starkus buvo išrinktas Šilutės ligoninės „Metų gydytoju“, prieš keletą metų tuometinis Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga jam suteikė Nusipelniusio gydytojo vardą ir įteikė Garbės ženklą.

Tapęs vyriausiuoju gydytoju A. Starkus ir toliau dirbs klinikinį darbą, tik mažesniu krūviu. Pacientus kartą per savaitę konsultuos Konsultacinėje poliklinikoje.

„Gydytojo darbo neatsisakysiu, nesinori staiga pabėgti“, – sako pacientų ypač mylimas ir gerbiamas gydytojas chirurgas.

Tuo tarpu Chirurgijos – traumatologijos skyriui laikinai vadovaus gydytojas ortopedas traumatologas Gintaras Drūlia.

Planuose – naujų paslaugų teikimas

Šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) vykdo Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigų tinklo reformą, tad naujajam vyr. gydytojui teks dar viena svarbi užduotis – vesti įstaigą reformų keliu.

„Matau šviesią ligoninės viziją. Nepaisant karų, nelaimių, įvairių reformų Šilutės ligoninė gyvuoja nuo 1892 m. Kad ir kaip sunku būdavo, medicininė pagalba Šilutės krašto žmonėms visada būdavo suteikiama. Gėda būtų tokios garbingos įstaigos istoriją užbaigti. Svarbiausia, čia dirbantys žmonės, nes tai jie kuria istoriją“, – sako A. Starkus.

Kalbant apie šių dienų aktualijas, anot vyr. gydytojo, ligoninė turės prisitaikyti prie SAM reformos gairių. Įstaigose planuose – naujų geriatrijos paslaugų teikimas. Galbūt, COVID-19 pandemijai pasibaigus, ligoninės korpuso pastate Tulpių gatvėje atsidarys geriatrijos skyrius.

„Palaikomojo gydymo ir slaugos, geriatrijos paslaugų poreikis yra didžiulis. Senstančiai visuomenei tai būtų kaip balzamas širdžiai. Žinoma, yra daug iššūkių, tokių kaip lėšų pritraukimas, personalo trūkumas, patalpų pritaikymas, bet tai tik laiko klausimas“, – apie ateities planus kalba vyr. gydytojas.

Žinoma, viso to nepavyks įgyvendinti vieniems – būtinas bendradarbiavimas tiek su Savivaldybe, tiek su Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasveikino kolegos ir Savivaldybės atstovai

Priminsime, kad spalį įvyko konkursas užimti Šilutės ligoninės vyriausiojo gydytojo pareigas. Į gydymo įstaigos vadovo vietą pretendavo du kandidatai. Po susitikimo su Šilutės r. savivaldybės meru paaiškėjo konkurso nugalėtojas – gydytojas Algis Starkus. Gavus teigiamą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvadą, buvo pasirašytas potvarkis, kuriuo nuo lapkričio 10 dienos A. Starkus pradėjo eiti Šilutės ligoninės vyriausiojo gydytojo pareigas.

Naująjį įstaigos vadovą trečiadienį pasveikino Šilutės rajono vicemeras Sigitas Šeputis, kuris pasidžiaugė, jog atsakingos institucijos leido A. Starkui eiti šias pareigas, naujasis vyr. gydytojas yra pažangus žmogus be kriminalinės praeities ir jokių nusižengimų.

„Nuo šiandien esate vyriausiasis gydytojas didelės įstaigos, kurioje dirba virš 300 žmonių. Čia vyksta ne tik gydymo procesas, bet ir sprendžiama daug ūkinių klausimų, tokių kaip ligonių maitinimas, patalpų priežiūra. Ir tai įpareigoja. Savivaldybė linki suformuoti puikią komandą. Teigiami rezultatai pasiekiami tada, kai vadovas turi komandą, kuria gali pasitikėti, kuri dirba sustyguotai. Daug sveikatos vadovaujant, daug sėkmės, puikių rezultatų. Savivaldybė visą laiką stengsis gerus jūsų norus išpildyti, pagelbėti. Mes visada būsime kartu“, – Šilutės ligoninės steigėjo – Savivaldybės vardu sveikinimo žodžius tarė vicemeras S. Šeputis.

Vėliau A. Starkų pasveikino ir Šilutės ligoninės bendruomenės atstovai.

„Galimybė įgyvendinti svajonę – tai, kas daro mūsų gyvenimą įdomų. Tegu šis darbas būna tik džiaugsmas, kuris vestų jus į sėkmę. Vadovauti – darbas ne iš lengvųjų, jis reikalauja didžiulės atsakomybės, įsiklausymo į kolektyvo poreikius, jis reikalauja priimti racionalius, bet kartais nepopuliarius sprendimus. Svarbiausias vaidmuo – įkvėpti ir motyvuoti darbuotojus, turėti ir perteikti viziją. Linkime mesti iššūkį darbuotojams, skatinti juos būti inovatyviais ir kūrybiškais. Pasitikime ir tikime, kad jūsų vadovaujama įstaiga ¬– mūsų visų įstaiga – taps dar šiuolaikiškesnė, dar patrauklesnė mūsų rajono ir visos Lietuvos žmonėms. Tikiuosi, kad jums vadovaujant visi darbuotojai išmoks bendrauti ir bendradarbiauti, išmoks įvertinti ne tik savo, bet ir kolegų darbus. Linkime jums sėkmės, ištvermės, kantrybės, gerų idėjų, jų įgyvendinimo, ir, žinoma, sveikatos”, –Šilutės ligoninės kolektyvo vardu sveikinimo žodžius pasakė Slaugos administratorė Birutė Jurjonienė.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą