Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ne kartą teisti vyrai vėl sės į teisiamųjų suolą

Publikuota: 2021 spalio 04 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

www.prokuraturos.lt nuotr.www.prokuraturos.lt nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau teisti 45-erių metų palangiškis A. S. bei 29-erių šilutiškis E. P. kaltinami plėšimu. E. P. kaltinimai pareikšti ir dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, viešosios tvarkos pažeidimo bei transporto priemonės vairavimo neblaiviam.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kaltinamasis E. P. už ankstesnius nusikaltimus jau buvo nubaustas trijų metų laisvės atėmimo bausme. Tai jo neatgrasė nuo naujų nusikaltimų ir vos po keleto mėnesių, praleistų laisvėje atlikus bausmę, E. P. prie Šilutės mieste esančios greito maisto užkandinės galimai užpuolė jos lankytoją. Įtariama, kad dar vienas Šilutės mieste gyvenantis vyras kaltinamojo E. P. buvo užpultas savo namuose. Abiems nukentėjusiesiems prireikė medikų pagalbos. E. P. pareikšti kaltinimai dėl abiejų asmenų nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Šilutiškis prieš teismą stos ir dėl vairavimo išgėrus.

Taip pat įtariama, jog abu kaltinamieji, A. S. ir E. P., galėjo įsibrauti į vieno Šilutės rajone gyvenančio vyro namus ir pagrobti ten buvusį turtą. Remiantis tyrimo duomenimis, kaltinamieji dėvėjo veidą dengiančias kaukes, vienas jų buvo ginkluotas peiliu, kuriuo galimai grasino namų šeimininkui. Manoma, kad panaudoję fizinį smurtą ir atimdami nukentėjusiajam galimybę priešintis, kaltinamieji pagrobė jo grynuosius pinigus, telefoną, alkoholinius gėrimus ir kitus daiktus, kurių bendra vertė siekia beveik 700 eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai, jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas įsibrovęs į patalpą įvykdė apiplėšimą panaudodamas peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų. Už nesunkų sveikatos sutrikdymą griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki trejų metų. Griežčiausia bausmė už viešosios tvarkos pažeidimą – laisvės atėmimas iki dvejų metų, o už transporto priemonės vairavimą neblaiviam – laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Byla perduota Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmams.

www.prokuraturos.lt inf.

Rašyti komentarą