Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: kur nuo rudens bus galima patekti tik su galimybių pasu

Publikuota: 2021 rugpjūčio 11 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Lietuvoje

eimin.lrv.lt nuotr.eimin.lrv.lt nuotr.

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė, kokie ribojimai nuo rudens bus taikomi nuo COVID–19 infekcijos nepasiskiepijusiems ir ja nepersirgusiems žmonėms. Jiems užsivers didesnių parduotuvių, pramogų vietų, kavinių, barų ir kino teatrų durys, o už testavimą, kai norima gauti galimybių pasą, teks patiems susimokėti.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Nauji ribojimai įsigalios vienu metu – rugsėjo 13 dieną, nors praėjusią savaitę buvo planuojama tai daryti etapais, pirmuosius apribojimus įvedant jau šią savaitę.

Nuo šios dienos nepasiskiepiję, nepersirgę ar neigiamo PGR testo neturintys žmonės negalės lankytis ir grožio salonuose, kino teatruose, naktiniuose klubuose, lošimo namuose. Praėjusią savaitę planuota, kad nepasiskiepiję negalėtų naudotis ir viešuoju transportu, tačiau nuo šio planuoto ribojimo Vyriausybė atsitraukė.

Neturint galimybių paso ar neigiamo PGR testo, bus galima apsipirkti tik parduotuvėse, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių pardavimas, turinčiose atskirą įėjimą iš lauko, ir jei jų prekybos plotas mažesnis nei 1500 kv. metrų.

Veikloms su galimybių pasu nebus taikomos kaukių, atstumų, srautų reguliavimo priemonės, tai išlieka rekomenduojama. Be galimybių paso šios priemonės privalomas.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė informavo, kad Registrų centras planuoja pristatyti pasobusus, kuriuose bus galima išsiimti galimybių pasus.

Be galimybių paso žmonėms bus prieinamas ir smulkaus remonto paslaugų užsakymas, muziejų ekspozicijų ir parodų lankymas, teisinės paslaugos, finansinės paslaugos, kai teikiamas pensijų ar kitų socialinių išmokų išmokėjimas ir pristatymas, kitos būtinosios finansinės ir privalomo draudimo paslaugos.

Neturintys galimybių paso galės naudotis viešuoju transportu ir pavežėjimo paslaugomis.

Ribojimai nebus taikomi žmonėms, kurie yra pasiskiepiję pilna skiepijimo schema ir įgiję imunitetą, persirgusiems koronavirusu, kai tai patvirtinta PGR, antigeno testais arba serologiniu antikūnų tyrimu, turintiems neigiamą PGR testą, atliktą per pastarąsias 48 valandas, ir vaikams iki 16 metų.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, galimybių pasą gautų ir tie, kurie vakcinuoti pilna schema, bet skirtingomis vakcinomis.

Už testavimą, kai norima gauti galimybių pasą, reikės susimokėti, išskyrus tada, kai asmuo negali skiepytis dėl medicininių priežasčių.

Galimybių pasą nuo šiol reikės atsinaujinti kas du mėnesius. Anksčiau tai reikėjo daryti kas savaitę.

Daugiau – https://www.15min.lt/…

Rašyti komentarą