Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Aplinkosaugininkų laimikis – 19 žvejybos tinklų

Publikuota: 2021 rugpjūčio 05 Kategorija: Teisėtvarka

aad.lrv.lt nuotr.aad.lrv.lt nuotr.

Antradienį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos ir Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai iš trijų asmenų paėmė 18 tinklų. Trečiadienį nustatytas dar vienas pažeidėjas – jis turėjo vieną statomąjį tinklą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Antradienį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos ir Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai pagal gautą informaciją patikrino tris sodybas Šilutės rajone.

Informacija pasitvirtino, nustatyti trys asmenys, laikantys ne mėgėjų žvejybos įrankius: 17 statomųjų ir vieną traukiamąjį tinklą. Asmenims gresia baudos iki 200 eurų, tinklai paimti.

Pažymėtina ir tai, kad vienos sodybos šeimininkas pareigūnus įžeidinėjo ir vartojo necenzūrinius žodžius. Už tai jam gresia bauda iki 300 eurų.

Trečiadienį Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė dar vieną pažeidėją Skuodo rajone – rastas ne mėgėjų žvejybos įrankis, statomasis tinklas. Asmeniui gresia bauda iki 200 eurų, tinklas paimtas.

„Norime priminti, kad aplinkosaugininkai, kaip aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai, ne tik vykdo aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, bet ir turi teisę taikyti pažeidėjams nustatytas teisinio poveikio priemones.

Tad sulaikyti pažeidėjai turėtų žinoti, kad už valstybės politiko, valstybės pareigūno, valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens garbės ir orumo pažeminimą gresia bauda nuo 50 iki 300 eurų“, – sako Klaipėdos GGAI vyr. specialistas Mindaugas Salys.

Taip pat Aplinkos apsaugos departamentas atkreipia dėmesį, kad pagal Administracinių nusižengimų kodeksą kliudymas įstatymų įgaliotiems pareigūnams įgyvendinti jiems suteiktas teises ar atlikti pavestas pareigas, jų teisėtų reikalavimų ar nurodymų, sprendimų nevykdymas užtraukia baudą asmenims nuo 80 iki 780 eurų. Juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 390 iki 1950 eurų.

aad.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą