Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Valstybės diena Šilutėje paminėta su trenksmu

Publikuota: 2021 liepos 07 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Stop kadras.Stop kadras.

Liepos šeštąją – Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – Šilutėje, kaip ir visoje Lietuvoje, netrūko šventinių renginių. Nuo pat ryto šilutiškiai, rajono gyventojai, svečiai dalyvavo kraštiečių susitikimuose, diskusijose, koncertuose, parodų atidarymuose Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, renginiuose katalikų ir evangelikų liuteronų bažnyčiose.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vakarop didelė žmonių minia užtvindė aikštę prie Šilutės kultūros ir pramogų centro. Atvyko Šilutės rajono vadovai, šilutiškiams Seime atstovaujantis Seimo narys Zigmantas Balčytis.

Lygiai 9 valandą vakaro Pamario krašto gyventojai kartu su viso pasaulio lietuviais iškilmingai, akomponuojant iš Vilniaus atvykusiam orkestrui „Vilniaus sinfonietta“, sugiedojo Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“.

Į mūsų krašto gyventojus ir svečius kreipėsi Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, kuris pasveikino visus susirinkusius Valstybės šventės proga, priminė pirmojo, ir, deja, vienintelio Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo reikšmę ir svarbą mūsų valstybės istorijai.

M. BudraitisŠventė tuo nesibaigė – į sceną buvo pakviestas ne tik Šilutėje žinomas kūrėjas, renginių organizatorius, televizijos laidų rengėjas Marijus Budraitis – būtent jis tapo 2021 metų prestižinės Šilutės rajono „Sidabrinės nendrės“ premijos laureatu ir Valstybės dieną buvo iškilmingai pagerbtas.

Vakarą tęsė daug gerų emocijų sukėlęs Birutės Petrikytės, orkestro „Vilniaus sinfonietta“ ir grupės „El Fuego“ koncertas.

Baigiantis šventei, temstančią, bet vasariškai giedrą Šilutės padangę raižė įspūdingų fejerverkų žaibai.

www.silute.lt nuotr. ir inf.

Rašyti komentarą