Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prasideda 7-oji „Nacionalinė ekspedicija“ – tikslas atrasti Lietuvą Europoje arba Europą Lietuvoje

Publikuota: 2021 liepos 06 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Prasideda 7-oji „Nacionalinė ekspedicija“, kuri šiemet plauks Reinu – viena srovingiausių ir reikšmingiausių upių Europoje. Per 3 savaites ekspedicijos dalyviai aplankys Šveicariją, Vokietiją, Prancūziją ir Lichtenšteiną. Ekspedicijos sumanytojas, prodiuseris Edmundas Jakilaitis sako, kad šios ekspedicijos tikslas – surasti Lietuvą Europoje arba Europą Lietuvoje.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Reinas yra svarbiausia Europos upė ir tai yra europinės civilizacijos branduolys. Pradėsime nuo 19 a. pab. – 20 a. pr. Lietuvos nepriklausomybės scenarijų kūrimo Šveicarijoje, lietuvių konferencijų. Lietuvos, kaip nepriklausomos valstybės projektas buvo parengtas Šveicarijoje. Pirmas tikras didelis tarptautinis Lietuvos politikos veiksmas – Lietuvos žemaičių delegacija siunčiama į Konstanco bažnytinį suvažiavimą, kai Vytautas Didysis po Žalgirio mūšio siunčia savo delegaciją, taip pat ir Lietuvos stačiatikių delegaciją su idėja apie bažnytinę uniją.

Šios ekspedicijos šūkis „Lietuva Europoje arba Europa Lietuvoje“ – tam, kad parodytume, kiek daug mes esame gavę, bet ir kiek daug mes esame Europai davę. Mes nesame salelė, uždara bendruomenė, mes esame europiečiai, europinės civilizacijos dalis“, – teigia E. Jakilaitis.

Ši „Nacionalinė ekspedicija“ išsiskiria tuo, kad dalyviai dalį maršruto keliaus traukiniais, o laivas „Vytautas Didysis“ taip pat gabenamas traukiniu.

Pamario kraštui ekspedicijoje atstovauja laivadirbys Simas Knapkis su sūnumi Uosiu ir Monika Dobrovolskytė.

Simui Knapkiui ši ekspedicija – jau šeštoji, jo sūnus Uosis „Nacionalinėje ekspedicijoje“ dalyvauja 5-ą, o Monika Dobrovolskytė – 4-ą kartą.

„Nacionalinės ekspedicijos“ laidos per LRT TELEVIZIJĄ bus pradėtos rodyti rudenį, o šiuo metu antradieniais 19.30 val. toliau galima stebėti Dunojumi vykusią „Nacionalinę ekspediciją“, taip pat laidas galima žiūrėti ir LRT mediatekoje.

www.lrt.lt ir www.silutesetazinios.lt inf.

Rašyti komentarą