Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Startuoja masinė vakcinacija – skiepytis kviečiami visi gyventojai nuo 16 metų

Publikuota: 2021 gegužės 31 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Gyventojų vakcinacija nuo koronaviruso (COVID-19) pagal amžiaus grupes pirmadienį pasiekė galutinį etapą: prasidėjus masinei vakcinacijai registruotis skiepui kviečiami visi asmenys, sulaukę 16 metų.

Pilnametystės dar nesulaukę jaunuoliai gali būti skiepijami tik „Comirnaty“ vakcina, nes tai leidžia šios vakcinos registracijos sąlygos. „Moderna“, „Vaxzevria“ ir „Janssen“ vakcinos yra registruotos žmonių nuo 18 metų skiepijimui.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Gyventojai kviečiami registruotis vakcinacijai internetu www.koronastop.lt arba, jeigu nėra galimybės to padaryti, skambinti Karštosios linijos numeriu 1808. Šio ryto 6.00 val. duomenimis, šalies vakcinacijos centruose yra daugiau nei 44 tūkst. laisvų vakcinų, kuriomis gyventojai yra kviečiami skiepytis pirmąja doze.

Internetu gyventojas gali registruotis pats, taip gali užregistruoti kitą asmenį, pvz., šeimos narį.

Susipažinti su registracijos procesu padės vaizdo instrukcija, kurią rasite ČIA.

Kaip užregistruoti kitą asmenį, sužinosite ČIA.

Registruodamiesi gyventojai gali rinktis tiek savivaldybę, kurioje nori skiepytis, tiek vakciną. Internetinė registracijos sistema parodo, kiek ir kokių laisvų vakcinų yra skirtinguose vakcinacijos centruose.

Užsiregistravę gyventojai SMS žinute gaus patvirtinimą, kuriame bus nurodyta pasirinkta vakcina, vizito data ir laikas, vakcinacijos centro adresas bei registracijos numeris. Žinutės siuntėjas yra „COVID-19“, pranešimo tekstas formuojamas automatiškai nenaudojant savitųjų lietuviškų raidžių.

Gyventojų prašoma atvykti iki nurodyto vakcinacijos laiko likus bent 10 minučių ir su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Antros dozės datą ir laiką registracijos sistema nustato automatiškai, pagal vakcinų gamintojų ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomenduojamus intervalus:
• „Comirnaty“ vakcinai – po 21 dienos;
• „Moderna“ – po 28 dienų;
• „Vaxzevria“ – po 12 savaičių.

Jeigu gyventojas negali atvykti nurodytu laiku, jis gali pasikeisti antros dozės datą ir laiką prisijungęs prie registracijos sistemos arba paskambinęs Karštosios linijos numeriu 1808.

Pakeisti registracijos laiką internetu padės vaizdo instrukcija, kurią rasite ČIA.

Kaip atšaukti registraciją, sužinosite ČIA.

Per www.koronastop.lt:
 Vakcinacijos datą ir vietą galima pakeisti sau.
 „Comirnaty“ – antrą vakcinos dozę galima tik pavėlinti. Datą keisti galima tik tą savaitę, kurią numatytas automatiškai paskirtas antrosios dozės laikas.
 „Moderna“ – antrą vakcinos dozę galima tik pavėlinti. Datą keisti galima tik tą savaitę, kurią numatytas automatiškai paskirtas antrosios dozės laikas.
 „Vaxzevria“ – galima paankstinti antrą dozę, jei dėl objektyvių priežasčių gyventojas negali laukti 12 savaičių. To padaryti pačiam nepavyks. Reikia kreiptis nurodytais kontaktais, kuriuos galima rasti www.koronastop.lt, „Vakcinacijos“ skirtuke, skiltyje „Vakcinacija savivaldybėse“. Pavėlinti skiepą galite patys, savaitės ribose. Datą keisti galėsite tik tą savaitę, kurią numatytas automatiškai paskirtas antrosios dozės laikas.

Karštąja linija 1808:
 Jei asmuo skambina ir nori pavėlinti vakcinos laiką, jis informuojamas, kad gali perkelti vakciną tik artimiausioms 7 dienoms, pagal turimus laisvus registracijos laikus. Vakcinavimo laiką galima pakeisti tik sau.
 Jei asmuo skambina ir nori paankstinti vakcinavimo laiką (t. y. paankstinti „Vaxzevria“) operatorius informuoja, kad šiuo metu registracija telefonu nėra ankstinama, esant neatidėliotinoms priežastims ir esant poreikiui paankstinti asmuo gali kreipdamasis nurodytais kontaktais, kuriuos galima rasti koronastop.lt, „Vakcinacijos“ skirtuke, skiltyje „Vakcinacija savivaldybėse“).

Vakcinacijos atšaukimas:

Per www.koronastop.lt:
 Vakcinaciją pirmąja doze galite atšaukti tik sau.

Karštąja linija 1808
 Jei asmuo skambina ir nori atšaukti vakciną, jis informuojamas, kad neatvykus vakcina bus sistemoje atšaukiama automatiškai, jei pageidaus – iš naujo registruotis vakcinai galės po paros. Karštojoje linijoje vakcinos atšaukimas nevykdomas.

sam.lrv.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
nesuprantantis dėl lėšų 2021 gegužės 31d., 18:3378.57.211.246

Iki 20 m. amžiaus per visą pandemiją nemirė nė vienas jaunuolis. O kiek mirė jaunų žmonių nuo onkologinių ligų dėl nekompensuojamų naujausių ir brangių vaistų? Per 2020 metus 52 proc. nuo visų mirčių mirė dėl kraujotakos sutrikimų ir tik 5 proc. – nuo Covid.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą