Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Senojo turgaus „kurėną“ pavėjui neš aitvarai (nuotr.)

Publikuota: 2011 gegužės 27 Kategorija: Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Antradienį pylimo šlaite ties Šilutės senojo turgaus aikšte buvo sumontuota 10 metrų ilgio medinė poilsio aikštelė su suoliukais, savo forma primenanti senųjų kuršių burvaltę – kurėną. O šiandien, penktadienį, ant jo stiebo buvo iškeltos penkios skraidančios žuvys – aitvarai, kurie, anot šiai gražiai ceremonijai vadovavusio bendrovės „Nemuno deltos projektai“ pavaduotojo Antano Čepio, Japonijoje simbolizuoja veržlumą.

Šį gražų akcentą 500 metų jubiliejų mininčiai Šilutei padovanojo mieste veikiančios verslo įmonės: Šilutės miškų urėdija parūpino medienos, o „kurėną“ pagal bendrovės „Nemuno deltos projektai“ parengtą brėžinį pagamino ir į pylimo šlaitą įmontavo Liepio firma „Stamela“. Bendrovė „Įtampa“ pasirūpino aikštelės apšvietimu iš vidaus, kuris kiekvieną vakarą bus įjungiamas kartu su lauko šviestuvais. „Kurėno“ denį papuošė gėlių salonas „Kvietkelis“.

Rėmėjų būta ir daugiau, tačiau, anot A. Čepio, ne visi norėjo, kad apie juos būtų viešai paskelbta.

Skraidančių žuvų iškėlimo ceremonijoje taip pat dalyvavo miesto ir savivaldybės vadovai, nemažas būrys šilutiškių. Jiems koncertavo merginos iš „Vakarų kranto jaunimo studijos“.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą