Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ką reikia žinoti prieš perkant vasarines padangas?

Publikuota: 2021 balandžio 13 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Vairuotojai, kurie susiduria su poreikiu įsigyti naują vasarinių padangų komplektą, kartais susiduria su gan sudėtingu jų pasirinkimo procesu. Rinkoje yra labai didelė pasiūla pačių įvairiausių gaminių iš skirtingų šalių, gerai žinomų prekinių ženklų ir pakankamai naujų gamintojų, įvairiose kainų kategorijose. O ką dar sakyti apie skirtingus ženklus, kurių ant padangų būna ne vienas ir ne du. Kaip nepasimesti visame tame ir pasirinkti teisingai?

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Štai ką reiktų turėti omenyje, prieš perkant vasarines padangas:

Dydis yra svarbus. Tai jokiu būdu nereiškia, kad didesnės padangos yra geriau. Šiuo atveju daug svarbiau yra pasirinkti tokį dydį, kurį numato jūsų transporto priemonės gamintojas. Taigi, jei automobilio dokumentuose yra įrašyti skaičiai R14-R16 tai drąsiai galite pirkti R15 skersmens padangas, tačiau su R17 ar didesnėmis greičiausiai turėsite problemų.

Protektoriaus raštas – daugiau nei dizainas. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad protektorius susideda iš skirtingų linijų, neturinčių didelės įtakos važiavimui, tačiau jo vaidmuo iš tiesų yra labai didelis. Būtent jis nurodo į tai, kaip padangos susitvarkys su važiavimu šlapia kelio danga. Tiksliau sakant, protektoriaus raštas turi įtakos padangos gebėjimui šalinti vandenį ir tokiu būdu išvengti akvaplanavimo bei liūdnų šio reiškinio pasekmių.

Kaina parodo daug. Nors padangų kaina gali skirtis kelis kartus, priklausomai nuo gamintojo, modelio ir netgi gamybos metų, tačiau ji parodo kur kas daugiau, nei daugelis įtaria. Brangesni modeliai tai ne vien tik geriau žinomų gamintojų būdas uždirbti daugiau ar marketinginis ėjimas. Kaina dažnai parodo tai, kiek technologinių sprendimų ir naujausių išradimų buvo panaudota, kuriant vienokį ar kitokį modelį. Tai liečia tiek naujausius gumos mišinius, tiek ir pažangiausius tyrimus, padedančius užtikrinti dar didesnį padangų saugumą ir važiavimo kokybę.

.

.

Užsakymo Nr. 210413

Rašyti komentarą