Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Belaukiant Modisėjos: MO ir LRT kviečia sužinoti Lietuvos mene slypinčias istorijas

Publikuota: 2021 balandžio 13 Kategorija: Kultūra, Naujienos

MO muziejus drauge su LRT rengiantis virtualias Lietuvos meno žaidynes – MOdisėją – kviečia leistis į meno pažinimo nuotykį, kuris vyks balandžio 22 dieną nuo 8 val. iki 24 val. internetinėje svetainėje www.mo.lrt.lt. Norinčius sužinoti, koks šis nuotykis gali būti, MOdisėjos atstovai kviečia įsitraukti jau dabar. Tam organizatoriai parengė ne vieną virtualią prieigą su įvairiaformačiu turiniu, kuris leis pažinti Lietuvos meną ir į MOdisėją pažvelgti smalsiau.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pažinti virtualaus meno nuotykio formatą

„Pernai drauge su LRT pristatėme vaizdo pasakojimų ciklą „20 Lietuvos meno istorijų“ apie Lietuvos moderniojo ir šiuolaikinio meno kūrėjus, MO kolekcijos autorius. Norime, kad būsimiems MOdisėjos dalyviams būtų smagu ir drąsu dalyvauti meno nuotykyje. Todėl šiemet parengėme ne vieną specialų puslapį, kuriame galima daugiau sužinoti apie Lietuvos meną. O norintys apšilti MOdisėjai jau dabar gali išbandyti savo jėgas“, – dalinasi MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė.

Vaizdo pasakojimai apie istorijas, slypinčias Lietuvos mene

Norėdami atskleisti Lietuvos mene slypinčių istorijų įvairovę, MO muziejaus atstovai nufilmavo ir paruošė specialius vaizdo pasakojimus, kuriuose skirtingi žmonės pasakoja, ką mato ir kokias emocijas bei mintis jiems kelia tam tikras MO kolekcijos kūrinys. Negana to, apie tą patį darbą pasakoja ir pats autorius. MO muziejaus atstovai kviečia atrasti, išgirsti istorijas bei pamatyti, kokiame kūrinyje jos slypi.

Pirmąją istoriją rasite čia: https://mo.lt/tinklarastis/irasai/modiseja-istorijos/. Netrukus bus skelbiama ir daugiau vaizdo pasakojimų apie kitus meno kūrinius su jų autoriais ir skirtingais kūrinių stebėtojais.

Norintiems apšilti – žaidimai, tinklalaidės, vaizdo pasakojimai

Norintiems apšilti MO muziejaus atstovai sukūrė specialų „Apšilimo“ puslapį. Jame pateikiama daug naudingos, nesudėtingu formatu parengtos medžiagos, kuri leis daugiau sužinoti apie Lietuvos meną ir jo kūrėjus.

Tai – MO muziejaus kuriamos viktorinos, paMOkos, tinklalaidės, virtualūs parodų turai. Taip pat puslapyje pateikiamos nuorodos į MO tinklaraštį, skaitmenintą MO muziejaus kolekciją, parodų e. gidus, dalinamasi drauge su LRT parengtais „20 Lietuvos meno istorijų“ vaizdo pasakojimais.

Apsilankyti MOdisėjos „Apšilimo“ puslapyje galite čia: https://mo.lt/modiseja-2021-apsilimas/.

Į treniruotę kviečiami visi

Susidomėjusieji MOdisėja taip pat kviečiami į „Treniruotę“. Taip MOdisėjos organizatoriai įvardija 2020 metų žaidimo klausimus, kuriuos išbandyti ir tuo pačiu pažinti žaismingą virtualaus meno nuotykio formatą galima jau dabar.

MOdisėjos 2020 klausimus rasite čia: https://mo.lrt.lt/modiseja-treniruote.

Paskelbus „Treniruotę“, per dvi savaites ją išbandė daugiau nei 300 žaidėjų. Smalsių ir norinčių pasitreniruoti tikimasi ir daugiau – tam yra laiko iki pat MOdisėjos balandžio 22 d.

Ko tikėtis MOdisėjoje?

MOdisėją sudarys 20 įtraukiančių klausimų, kurie žaidimo dalyviams leis sužinoti daugiau apie Lietuvos meną ir ne tik. Klausimus kuria MO muziejaus komanda, todėl nuotykyje–žaidime dalyviai sutiks menininkus ir jų kūrinius nuo 1960-ųjų iki šių dienų – laikotarpio, kurį atspindi MO kolekcija.

Taip pat žaidėjai bus kviečiami atrasti netikėtų faktų, įdomių detalių apie buvusių bei šiuo metu MO muziejuje eksponuojamų parodų kūrinius ir jų autorius.

Meno nuotykis vyks visą balandžio 22 dieną

MOdisėja – tai vieną dieną trunkantis nemokamas virtualus Lietuvos meno nuotykis–žaidimas, kuris vyks balandžio 22 d. nuo 8 iki 24 val. internetinėje svetainėje www.mo.lrt.lt.

Žaidimo dalyviai kviečiami registruotis bet kuriuo metu – tiek iki MOdisėjos, tiek žaidimo dienos metu. Registraciją į MOdisėją rasite čia: https://mo.lrt.lt/registration.

Organizatorius džiugina, kad į MOdisėją registruojasi ne tik vilniečiai, bet ir dalyviai iš kitų Lietuvos miestų ir miestelių. Į meno nuotykį prisijungs dalyvių ir iš užsienio: jau sulaukta registracijų iš Anglijos, Danijos, Šveicarijos, netgi Kanados.

Dalyvauti MOdisėjoje kviečiami visi, o žaidimo pabaigoje bus išrinkti net 6 nugalėtojai. Jie bus apdovanoti specialiais MO muziejaus įsteigtais prizais. Daugiau apie MOdisėjos prizus–patirtis skaitykite čia: https://mo.lrt.lt/prizes

MOdisėja rengiama jau antrus metus iš eilės, MO muziejui bendradarbiaujant su LRT.

www.mo.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
Contre le vent 2021 balandžio 14d., 11:435.20.107.167

Sklendžiantis paukštis
Po savim palieka
Pragarmės svorį
Šilokarčemoj manoj
Še…fui apie katilą
Šliaužiojant čia
Jam oj ir dabar
Disproporcijoj bež2
Šiukštu ∞ suprast

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą