Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutės biblioteka prisidėjo prie iniciatyvos „Be patyčių“

Publikuota: 2021 kovo 29 Kategorija: Gyvenimas

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

„Vaikų linijos“ inicijuota akcija „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ jau trečius metus vyksta visą kovo mėnesį kaip Sąmoningumo didinimo mėnuo. Pagrindinis jos tikslas – smurto ir patyčių prevencija. Šia kampanija siekiama kurti saugesnę aplinką ne tik ugdymo įstaigose, bet ir suaugusių žmonių gyvenime, norima atkreipti dėmesį į šios problemos svarbą bei šviesti visuomenę.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojai šiai iniciatyvai paminėti paruošė virtualią viktoriną „Kiekvienas skirtingas, kiekvienas reikalingas“, kurią žaidė Šilutės miesto (Pamario) ir rajono (Juknaičių, Rusnės, Katyčių, Saugų, Kintų ir Vilkyčių) pagrindinių mokyklų 5–6 klasių mokiniai.

Atsakinėdami į klausimus, vaikai pasitikrino žinias apie tai, kas yra patyčios, kaip reaguoti jas pastebėjus ar patyrus, kam pranešti, kur kreiptis. Internetas – itin patogi vieta patyčioms skleistis, todėl nemaža dalis klausimų buvo susijusi su saugiu elgesiu internete. Viktoriną iš viso žaidė 168 dalyviai, iš kurių net 93 – iš Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos. Kiekvienai mokyklai buvo skirta atskira žaidimo nuoroda.

Viktorinoje dalyvavusių moksleivių mokytojos buvo informuotos apie geriausiai sužaidusius dalyvius.

Iniciatyvą „Be patyčių“ įgyvendinti padėjo Tauragės AVPK Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Nerija Ropienė ir Jurgita Kaktienė.

Akvilė Tamošiūnė, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Rašyti komentarą