Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Erasmus+: virtualus mokytojų susitikimas Lietuvoje, Šilutės M. Jankaus pagrindinėje mokykloje

Publikuota: 2021 kovo 22 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Plintantis Covid-19 virusas ir toliau koreguoja projekto partnerių planus. Laiku neįvykęs fizinis projekto narių susitikimas Lietuvoje pagal Erasmus+ projektą „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antrosios kartos saityno įrankiai“ buvo suorganizuotas virtualioje erdvėje 2021 metų kovo 8-10 dienomis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Susitikimą organizavo Šilutės Martyno Jankaus mokyklos projekto komandos narės Aida Skarbalienė, Rita Barkauskienė, Jovita Ranauskienė ir Roberta Tamošauskaitė. Virtualiems susitikimams buvo pasirinkta Microsoft Teams platforma.

Į virtualų susitikimą prisijungė 60 dalyvių iš Turkijos, Graikijos, Rumunijos, Lenkijos ir Lietuvos. Visų pirma projekto svečiai buvo pakviesti virtualiu turu pakeliauti po Lietuvą. Vėliau mokyklos mokiniai savo kurtame video plačiai atvėrė žiūrovams mokyklos duris ir pakvietė vidun pasižvalgyti po ją. Pasveikinimo žodžius projekto svečiams tarė Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos direktorius A. Astasevičius ir Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos direktorė Judita Blinkevičienė.

Projekto susitikimo darbinę dalį pradėjome tarptautine konferencija, kurią padėjo suorganizuoti Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnyba. Konferencijos tema – „Saugesnio interneto veikla šiuolaikinėje mokykloje“. Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojos Aida Skarbalienė ir Rita Barkauskienė savo pranešimu „Grėsmės virtualioje erdvėje. Elektroninės patyčios“ pasidalijo mintimis apie ypatingai šiuo metu opią iškilusią problemą tarp paauglių internetinėje erdvėje – patyčias. Projekto partneriai taip pat pasidalino savo patirtimi apie saugaus interneto mokymą jų mokyklose.

Išklausius pranešimus, savo žinias teko pasitikrinti testu, sukurtu naudojant „Quizizz“ įrankį.
Saugus internetas yra labai aktuali tema šiandien, kai visas gyvenimas dėl Covid-19 viruso persikėlė į virtualią erdvę, tad šioje konferencijoje išgirsta informacija, patarimai ir patirtis buvo ir yra labai naudingi.

Antrą projekto dieną pradėjome nuo virtualaus turo po mūsų gražų miestą Šilutę ir jo apylinkes. Vėliau dar kartą grįžta prie „Saugaus interneto“ temos. Projekto partneriams pristatėme, ir tuo pačiu išbandėme, keletą testų, viktorinų, apklausų tinklalapių nuorodų, kuriomis galima pasinaudoti pamokose, kad jos taptų naudingos mokant saugiai elgtis internete, o kartu būtų ir įdomios mokiniams.

Taip pat informacinių technologijų mokytoja Rita Barkauskienė pristatė dar vieną šio projekto įrankį „Ourboox“, skirtą elektroninių knygų kūrimui. Teorinę dalį sekė praktika. Visi turėjome sukurti po elektroninę knygą šio susitikimo tema „Saugus internetas“.

Susitikimą vainikavo dalijimasis gerąja patirtimi, pritaikant susitikimo metu gautas žinias knygų kūryboje.

Buvo smagu eilinį kartą pabendrauti, pasidalinti įžvalgomis, kažko naujo išmokti kartu su projekto metu sutiktais kolegomis. Apgailestavome tik, kad Covid-19 virusas sutrukdė susitikti gyvai.
Visi partneriai nutarėme dar kartą susitikti virtualioje erdvėje ir pasidalinti skirtingų šalių gerąja patirtimi, dirbant nuotoliniu būdu su mokiniais skirtingose elektroninėse platformose.

Šių metų kovo 23 d. projektas „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antrosios kartos saityno įrankiai“ bus baigtas. Bet dabar jau galime pasakyti, kad šis projektas paliks kiekviename iš mūsų žymę: prisiminimus apie pažintas naujas vietas, sutiktus naujus draugus, išmoktus įrankius ir patobulintas anglų kalbos žinias.

Mokytojos R. Barkauskienė, A. Skarbalienė, J. Ranauskienė, R. Tamašauskaitė, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinė mokykla

Rašyti komentarą