Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Judėjimo tarp dalies savivaldybių ribojamai turėtų būti panaikinti kovo 15 dieną

Publikuota: 2021 kovo 08 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvoje sergamumas stabilizavosi ir jau kurį laiką nekinta. Vidutiniškai per dieną nustatoma apie 430 naujų susirgimų atvejų. Palyginti su praėjusia savaite, šis skaičius, imant 530 susirgimų, sumažėjo daugiau nei 100 atvejų.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Pagal mirtingumo rodiklius Lietuva yra 15 vietoje tarp Europos Sąjungos valstybių. Tai labai geras rodiklis, ypač dėl to, kad prieš kelias savaites buvome kur kas aukščiau. Tikimės, kad, paskiepijus daugiau žmonių, ir toliau mažės sergamumas. Ypač gera žinia, kad, paskiepijus medikus, gydymo įstaigose fiksuojami tik pavieniai personalo susirgimų atvejai“, – teigia vidaus reikalų ministrė ir Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė Agnė Bilotaitė.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, teigiamų testų dalis taip pat sumažėjo nuo 7,3 iki 6,1 proc. Skaičiuojama, kad sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų siekia 238 atvejus. Didėja testavimo mastas – vidutiniškai per dieną atliekama apie 7 300 tyrimų. Bendrai paskiepyta pirmąja vakcinos nuo COVID-19 ligos doze 7,5 proc. Lietuvos gyventojų, vyksta skiepijimas ir antrąja doze. Geriausi skiepijimo rezultatai yra kurortinėse savivaldybėse – Birštono, Druskininkų ir Neringos. Šiose savivaldybėse pirmąjį skiepą jau gavo apie 14 proc. gyventojų, o antrąjį 7–8 proc. gyventojų.

„Rengdamiesi atlaisvinti judėjimą, priėmėme sprendimą, kad nuo kovo 15 dienos judėjimas tarp dalies savivaldybių nebus ribojamas. Matome didelį savivaldybių indėlį siekiant suvaldyti galimus koronaviruso infekcijos protrūkius. Mes taip pat svarstome, kaip suvaldyti rizikas, todėl tose savivaldybėse, kur sergamumo situacija yra gera, galima būtų siūlyti daugiau atlaisvinimų negu nacionaliniu lygiu. Tuo tarpu tose savivaldybėse, kur sergamumo rodiklis išliks aukštas, judėjimo ribojimus dar reikės palikti“, – teigia A. Bilotaitė. Artimiausiu metu planuojama aptarti judėjimo kontrolės lygių savivaldybėse planą.

Nuo vasario 17 dienos Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai Lietuvos ir Lenkijos pasienyje vykdo kontrolę, kaip atvykstantys asmenys laikosi karantino reikalavimų. Vidutiniškai per parą į Lietuvą nuo Lenkijos pusės važiuoja apie 1 500 transporto priemonių, iš jų daugelis veža komercinius krovinius ir sudaro daugiau nei 80 proc. visų vykstančiųjų. Per parą vidutiniškai patikrinama ir apie 500 asmenų. Per praėjusią savaitę patikrinta 2 916 asmenų, asmens tapatybė nustatyta 1 363 asmenų, kurie neturėjo patvirtinimų – QR kodų, t. y. apie 46 proc. vykusiųjų neturėjo užpildytų anketų. Iš viso nuo vasario 17 dienos patikrinta 9 828 asmenys, iš jų QR kodų neturėjo 5 426 vykstantieji, bet anketas užpildė kontrolės vietose. Taip pat per praėjusią savaitę per jūrų uostą atvyko 1 052 asmenys (150 asmenų per parą), per oro uostus – 3 256 asmenys (838 asmenys per parą).

Policijos departamento duomenimis, pirmąją kovo mėnesio savaitę nepraleista apie 1 200 transportų priemonių, kurios norėjo vykti į kitą savivaldybę be pateisinamos priežasties. Taip pat per praėjusią savaitę nubausta 1 069 žmonės dėl karantino reikalavimų pažeidimų. Daugiausiai administracinių nusižengimų protokolų surašyta dėl daugiau nei vieno šeimos ūkio kontakto – 670. Dėl kaukių nedėvėjimo nubausti 55 asmenys. Policijos pareigūnai patikrino daugiau kaip 2 300 įmonių, dėl jų veiklos pažeidimų pradėtos trys administracinės teisenos, dar 37 įmonės buvo įspėtos.

vrm.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą