Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lietuvos pasieniečiai rusui “ichtiandrui” pakirpo plaukmenis

Publikuota: 2011 gegužės 20 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Apie vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį pasieniečiai Skirvytės upėje sulaikė „ichtiandrą“, kuris iš Kaliningrado srities atplukdė 8 dėžes cigarečių.

Plaukiką Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pasieniečiai tamsoje pamatė naudodami termovizorinę įrangą Šilutės rajono Rusnės miestelio ribose, netoli Skirvytės ir Atmatos išsišakojimo. Apie tai nedelsiant buvopranešta netoliese budėjusiai VSAT katerio įgulai.

Nors tvyrojo rūkas, pasieniečiai matė, kaip virtinę dėžių tempiantis „ichtiandras“ pradėjo plaukti nuo Rusijos kranto, kirto sieną ir artėjo prie Lietuvos. Kai jam iki kranto buvo likę keliolika metrų, Skirvytėje dideliu greičiu atskubėjo pasieniečių kateris. VSAT pareigūnai užkirto pažeidėjui kelią grįžti atgal. Krante tuo pat metu pasirodė pasieniečių patruliai.

VSAT nuotr.

VSAT nuotr.

Sulaikomas „ichtiandras“ nebandė nei bėgti, nei priešintis.

Hidrokostiumą vilkėjęs ir plaukmenis avėjęs vyras prisistatė 26 – erių Rusijos piliečiu. Į Lietuvą jis norėjo atplukdyti 8 dėžes, arba 4 tūkst. pakelių, cigarečių „Saint George 7“ ir „Saint George Light“ su Rusijos banderolėmis.

Dėl šio įvykio VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Ichtiandras“ uždarytas į areštinę.

VSAT inf.

Rašyti komentarą