Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pažintis su betonavimo ir tinkavimo darbais: į klausimus atsako „Apdailos ABC“ meistrai

Publikuota: 2021 vasario 03 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

cherryteam.lt nuotr.cherryteam.lt nuotr.

Betonavimas ir tinkavimas yra vieni iš svarbiausių statybos darbų. Betonavimas neišvengiamas statant namą, įrenginėjant įvairias konstrukcijas. Tuo tarpu tinkavimas labiau siejamas su estetine išvaizda, apdailos darbais. Tiek viena, tiek kita paslauga kelia daugybę klausimų, ypač tada, kai laikas spaudžia greičiau pasirinkti ir daryti atitinkamus sprendimus. „Apdailos ABC“ komanda dalijasi savo patirtimi ir ragina drąsiai kreiptis pagalbos, jei prireikė betonavimo ar tinkavimo darbų arba jei darbų eigoje susidūrėte su nesklandumais.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

O kokie dalykai žmones, nusprendusius betonuoti ar tinkuoti, domina labiausiai? Pagrindiniai klausimai ir atsakymai – šiame straipsnyje.

1. Ką rekomenduoja ekspertai: ar pirmiau betonuoti grindis, ar tinkuoti sienas?

Mes – „Apdailos ABC“ komanda – dirbame jau ne vienerius metus, esame įgyvendinę daugybę projektų ir mūsų siūlymas visuomet būna pirmiausia tinkuoti sienas, o tuomet betonuoti grindis, nes tarp sienos ir grindų turi būti padėta perimetrinė juosta, skirianti sienas ir grindis, kad neatsirastų sienų ir grindų trūkių. Tačiau galimas ir kitas sprendimas – grindis uždengti plėvele ir tuomet tinkuoti sienas.

2. Jeigu sienos yra nutinkuotos profesionaliai, atrodo labai lygios, ar užtenka jas nutinkavus glaistyti tik vieną kartą?

Jei sienų tinkavimas atliktas kokybiškai, tai ruošiant sienų paviršių apdailai (dažymui, tapetavimui ar kt.) gali pakakti ir vieno glaisto sluoksnio. Visa tai priklauso nuo meistrų profesionalumo ir atliktų tinkavimo darbų kokybės. Būtent todėl mes – „Apdailos ABC“ komanda – visada stengiamės naudoti kokybiškas medžiagas ir darbus atlikti nepriekaištingai. Darbo išmanymas, kruopštumas ir tobulumo siekis visada duoda gerą rezultatą.

3. Kuris tinkavimas vertesnis dėmesio – gipsinis ar kalkinis?

Tiek gipsinis tinkavimas, tiek kalkinis tinkavimas turi savų privalumų ir trūkumų. Kiekvienu atveju reikėtų vertinti, kurios savybės svarbesnės ir tinkamesnės konkretaus projekto įgyvendinimui. Pavyzdžiui, gipsinis tinkas padeda išgauti nepriekaištingai lygų paviršių, sukuria puikų mikroklimatą, reguliuoja drėgmę patalpose, atitinka priešgaisrinės saugos reikalavimus, tobulai sukimba su visais paviršiais. Taip pat gipsinis tinkas džiūna žymiai greičiau (nei kalkinis tinkas), džiūdamas netrūkinėja. Tačiau toks tinkas neatsparus drėgmei ir netinka, kai darbai atliekami lauke. Tuo tarpu kalkinis (arba cementinis) tinkas atsparus įvairiems reiškiniams (šalčiui, drėgmei ir kt.), laidus vandens garams. Tačiau tokios rūšies tinkas reikalauja didesnių kaštų. Tad mes klientams visada rekomenduojame įvertinti, kurios savybės vertingesnės, kokie ir kokiomis sąlygomis darbai bus atliekami.

4. Ar tinkavimas turi garantiją?

Taip, mes – „Apdailos ABC“ komanda – visiems savo darbams suteikiame garantiją. Esame orientuoti į kokybę ir profesionalumą. Dirbdami užtikriname, kad net ir itin sudėtingi tinkavimo darbai bus atliekami išlaikant aukščiausios kokybės standartus. Maža to, siūlome platų tinkavimo darbų spektrą, galime atlikti darbus naudodami standartinį tinką (bet kokios paskirties patalpų sienoms ir luboms išlyginti, fasado apdailai atlikti), dekoratyvinį tinką (interjero dizaino sprendimams įgyvendinti) ar specialų tinką (siekiant pagerinti vizualinį pastatų ir patalpų patrauklumą). Netaikome jokių apribojimų renkantis medžiagas ir technologijas.

5. Ar betonavimas turi garantiją?

Taip, kaip ir numato Lietuvos Respublikos įstatymai bei reglamentai, bet kokiems statybos darbams, įskaitant ir betonavimą, suteikiama garantija. Betonavimo darbai jau daugybę metų užima statybose nepakeičiamų darbų pozicijas. Esame pasirengę įgyvendinti Jūsų idėjas ir atsakingai atlikti mums patikėtus betonavimo darbus.

Tad prireikus profesionalaus meistro, suteikiančio betonavimo ar tinkavimo paslaugas, galite nedvejodami kreiptis į „Apdailos ABC“ koamandą. Susisiekite telefonu +370 635 35553, el. paštu info@apdailosabc.lt arba užpildykite specialią formą internete – https://www.apdailosabc.lt/tinkavimo-darbai/ .

.

.

Užsakymo Nr. 210203

Rašyti komentarą