Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Jaunieji Šilutės aktoriai – respublikinio festivalio laureatai

Publikuota: 2011 gegužės 18 Kategorija: Kultūra, Įvertinimas

Šilutės kamerinio dramos teatro jaunimo studija 6 – ajame Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų festivalio „Šimtakojis -2011“ finaliniame etape iškovojo diplomanto – laureato vardą, o šilutiškių parodytas spektaklis J. Tatte „Sankirta su pagrindiniu keliu arba pasaka apie auksinę žuvelę“ (režisierius Sergėjus Paciukas) buvo pripažintas kaip vienas geriausių vaidinimų.

„Šimtakojo“ festivalius organizuoja Lietuvos liaudies kultūros centras. Tai vienintelis toks renginys šalyje, vykstantis kas dvejus metus.

Šilutės kamerinio teatro režisieriui S. Paciukui - festivalio diplomas.

Šilutės kamerinio teatro režisieriui S. Paciukui - festivalio diplomas.

Kolektyvai, norintys dalyvauti šioje teatro šventėje ir pakliūti į finalą, turi pereiti kelis atrankos etapus, – savo mieste, rajone ir regione.

Anot Lietuvos liaudies kultūros centro koordinatorės Irenos Maciulevičienės, šiemet pradiniuose etapuose dalyvavo iš viso 153 kolektyvai, iš jų tik 24 – 7 vaikų ir 17 jaunimo teatrų – buvo atrinkti į baigiamąjį etapą – festivalio laureatų šventę, kuri vyko gegužės 13 – 14 d. Plungės kultūros centre.

Laureatų šventėje pasirodė vaikų ir jaunimo teatrų trupės iš Šiaulių, Vilniaus, Kauno, Jurbarko, Alytaus, Jonavos, Pasvalio, Zarasų, Joniškio, Skapiškio (Kupiškio r.), Šiaulių, Klaipėdos, Plungės, Gargždų ir Šilutės.

Rašyti komentarą