Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pagėgiuose – viešųjų pirkimų pažeidimai

Publikuota: 2011 gegužės 17 Kategorija: Aktualijos

Pagėgių savivaldybės nuotr.Pagėgių savivaldybės nuotr.

Valstybės kontrolė, įšnagrinėjusi Pagėgių savivaldybės finansines ataskaitas, nustatė, kad čia buvo pažeidinėjamas viešųjų pirkimų įstatymas.

Auditoriai išsiaiškino, kad Pagėgių savivaldybė, vykdydama kultūros ir sporto centro pastato rekonstrukciją, pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, nes rekonstrukcijos darbų konkurso dalyviams nustatė aukštesnius nei reikalaujama kvalifikacinius reikalavimus, tuo galimai dirbtinai ribodama konkurenciją.

Kitu atskiru pirkimu Pagėgių savivaldybė iš projekto rangovo įsigijo papildomų darbų ir prekių, neskelbdama apie šį pirkimą viešai, nors šiuos darbus galėjo atlikti ir kiti tiekėjai. Be to, prekės buvo nepagrįstai įsigytos kaip statybos darbai, o sudarant rangos sutartį buvo pakeistos pirkimo dokumentuose nustatytos pirkimo sąlygos.

Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų Valstybės kontrolė išaiškino ir Pasvalio, Raseinių, Kaišiadorių ir Marijampolės rajonų savivaldybėse. Visoms joms duotas nurodymas pašalinti trūkumus ir imtis priemonių, kad panašūs pažeidimai ateityje nebesikartotų.

Rašyti komentarą