Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: istorinis Žemaičių Naumiesčio planas puoš muziejaus laiptinę

Publikuota: 2021 sausio 25 Kategorija: Rajone

Žemaičių Naumiesčio muziejaus nuotr.Žemaičių Naumiesčio muziejaus nuotr.

Didelis ir riebus taškas penktadienį padėtas Žemaičių Naumiesčio muziejaus 2020 metų projekte „Istorinės Žemaičių Naumiesčio dalies plano sukūrimas ir parengimas spaudai“ – 2,7 x 1,7 m dydžio planas pritvirtintas laiptinėje, kylant į Žemaičių Naumiesčio muziejų. Jį pakabino pats šio istorinio plano autorius Andrius Sirtautas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tokiam Žemaičių Naumiesčio muziejaus parengtam projektui praeitų metų pavasarį pritarė Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos ir jo įgyvendinimui skyrė lėšų. Prie iš Vilniaus gautos sumos savo finansiniu indėliu prisidėjo ir Šilutės rajono savivaldybė. Ir nors tuomet tebuvo planuota tik parengti tokį projektą spaudai, tačiau sulaukus solidžios Šilutės savivaldybės paramos, tokį planą pavyko ir išspausdinti.

Vienoje tokio lankstinuko pusėje yra pats planas, o antrame – pristatyti keletas savitesnių ir įdomesnių Žemaičių Naumiesčio istorinių pastatų. Plane yra nurodyta, kas kuriuos namus valdė, kas kur buvo įsikūrę.

Leidinį galima įsigyti Žemaičių Naumiesčio muziejuje. Tik karantinas dabar kiša koją norintiems jį nusipirkti – muziejus lankytojų nepriima. Tačiau kai tik karantinas baigsis, lauksime visų. Šio istorinio plano lankstinuko kaina – 3 eurai.

Galiausiai praėjusių metų gale atsirado galimybės ir prie šio projekto lėšomis taip pat prisidėjo ir pats muziejus. Taip ant specialaus plastiko buvo pagamintas minėtų išmatavimų istorinis planas, kurį jo autorius praėjusį penktadienį ir pakabino muziejaus laiptinėje. Nuo šiol jis ne tik pasakos apie šio miestelio praeitį, bet taip pat bus ir puošmena, kuri kvies miestelio gyventojus bei jo svečius užsukti pažinčiai su Žemaičių Naumiesčio istorija į muziejų.

Saulius Sodonis, Žemaičių Naumiesčio muziejininkas

1 skaitytojų komentaras
S.G. 2021 sausio 27d., 06:5784.15.227.207

Gerai būtų tokį planą ir Rusnės gyvenvietei

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą