Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švelninti karantino sąlygas dar anksti – ministrė

Publikuota: 2021 sausio 11 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį įvyko Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (toliau – VESK) posėdis. Jame buvo aptarta epidemiologinė situacija šalyje ir taikomų priemonių, skirtų suvaldyti COVID-19 ligai, poveikis.

„Kol kas situaciją reikėtų vertinti atsargiai, bet turime teigiamų signalų. Akivaizdu, kad taikomi apribojimai pamažu veikia ir susirgimų dinamiką. Norėtųsi išlaikyti susitelkimą ir labai atsargiai vertinti bet kokius ribojimų atlaisvinimus“, – teigė vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Epidemiologų teigimu, sergamumas COVID-19 liga šalyje mažėja. Apžvelgus 14 dienų ir 7 dienų laikotarpių rodiklius, skaičiai mažėja ir kol kas tendencijos pozityvios. Šiuo metu skaičiuojama 1 040 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų. Lietuvoje nuo COVID-19 paskiepyta 22 500 asmenų. Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, nors sergančiųjų koronavirusu skaičius mažėja, vis dėl to kol kas nesvarstoma jokių atlaisvinimų, nes situacija vis dar sudėtinga.

„Pasitelkus karantino priemones, sergančiųjų skaičius šalyje sumažėjo 20 procentų, tačiau kol kas būtina išlaikyti esamus ribojimus, kad ir toliau matytume mažėjančią kreivę“, – teigia vidaus reikalų ministrė ir VESK pirmininkė Agnė Bilotaitė.

Policijos departamento teigimu, savaitgalio metu buvo apgręžta beveik 4 000 transporto priemonių, kurios vyko į kitos savivaldybės teritoriją be svarios priežasties. Judėjimas Lietuvos keliuose per paskutines 10 dienų yra sumenkęs – siekia 79 procentus. Policijos generalinio komisaro Renato Požėlos teigimu, policijos tikslas – žmones nuolat informuoti, kad nebūtų nusižengimų, o išrašomi protokolai yra kaip kraštutinė priemonė. Policija, atsižvelgusi į šventinį laikotarpį, šiek tiek pakeitė darbo ypatumus – postai yra mobilesni, o darbas perorganizuotas, kad būtų pasiekta geresnių rezultatų.

Už papildomą darbą policijos pareigūnams bus išmokėti atlyginimų priedai. Skaičiuojama, kad už darbą gruodžio mėnesį Policijos departamentui papildomai reikės skirti 1,1 mln. eurų, o už sausio mėnesį – 1,3 mln. eurų.

„Dėkojame policijai ir kitoms tarnyboms už darbą sudėtingomis sąlygomis. Nors buvo teigiama, kad, pasitelkusios tokius pajėgumus, tarnybos negalės ilgai dirbti tokiu režimu, tačiau darbas organizuojamas puikiai ir su pavestomis užduotimis susitvarkoma. Ši situacija niekam nėra lengva, bet mūsų tikslas – suvaldyti šią pandemijos situaciją ir grįžti prie kuo įprastesnio gyvenimo“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Karantinas Lietuvoje galioja iki sausio 31 dienos. Sausio 17 dieną ketinama sprendimus persvarstyti.

vrm.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą