Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Atšvaitai bei šviesą atspindinčios liemenės: kada verčiau rinktis vieną, o kada – kitą?

Publikuota: 2020 gruodžio 22 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Tie, kurie augina mažamečius vaikus, puikiai žino, kad vienas svarbiausių dalykų – užtikrinti jų saugumą. Belieka tik pridurti, kad tai padaryti galima įvairiais būdais, atsižvelgiant į konkretų tikslą. Na, o, tuo atveju, jei jūsų tikslas yra užtikrinti, kad jūsų vaikas būtų saugus tamsiu paros metu, galėtų kaip įmanoma saugiau pasiekti ugdymo įstaigą ar kitas svarbias erdves, tokie elementai kaip atšvaitas arba šviesą atspindinti liemenė yra tiesiog būtini.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vis dėlto dėmesį verta atkreipti į tai, kad ne visais atvejais verta naudoti abu šiuos elementus – pakanka vos vien. Tad kviečiame sužinoti, kuomet verčiau rinktis atšvaitą, kada geriau rinktis šviesą atspindinčią liemenę.

Kokiais atvejais verčiau pirmenybę teikti atšvaitui?

• Nors šviesą atspindinčios liemenės palyginti yra plonos bei lengvos, nesunku pastebėti, kad tai – vistik papildomas svoris. Taigi, jei jums svarbu, kad jūsų atžala galėtų išvengti papildomo svorio, pirmenybę derėtų teikti atšvaitui.

• Vaikui keliaujant į mokyklą, šviesą atspindinti liemenė ne visada yra geriausias pasirinkimas, kadangi ne visada užtikrinamos tinkamos sąlygos jos laikymui. Puiku, jei vaikas, atėjęs į mokyklą, turės kur saugiai bei sausai laikyti šią liemenę. Tačiau jei tokios sąlygos nėra užtikrinamos, geriausia rinktis atšvaitus – jų laikymui tikrai nereikės užtikrinti tam tikrų sąlygų, jie tiesiog galės likti kabėti ant kuprinės arba striukės.

• Na, ir žinoma, taip pat nereikia pamiršti, kad nors šviesą atspindinčios liemenės ir yra patrauklaus dizaino, ryškių spalvų bei atrodo stilingai, atšvaitai savo forma, dizainu bei spalvomis dažniausiai kur kas labiau patraukia mažųjų dėmesį. Vaikai paprastai negaili ypač puikių epitetų atšvaitams; vertina juos ne tik kaip papildomą įvaizdžio detalę, bet ir dėl galimybės išsiskirti iš aplinkos.

• Atšvaitas yra puikus pasirinkimas ir tuo atveju, jei vaikui reikia įveikti ypač nedidelį atstumą arba tamsiu paros metu lauke planuojate leisti ypač nedaug laiko. Tokiu atveju tiesiog paprasčiau prisegti kompaktišką atšvaitą prie striukės ar kuprinės, nei vilktis liemenę.

• Na, ir žinoma, taip pat nereikia pamiršti, kad atšvaitas reikalauja mažiau priežiūros nei šviesą atspindinti liemenė – jai sušlapus, būtina kokybiškai išdžiovinti, taip pat – užtikrinti valymą rekomenduotinomis priemonėmis.

Kada šviesą atspindinti liemenė yra geriausias pasirinkimas?

• Verta akcentuoti, kad šviesą atspindinti liemenė yra ypač puikus pasirinkimas, kai reikia įveikti ypač ilgus atstumus arba kai planuojama daug laiko praleisti lauke. Šios liemenės užtikrina, kad jūsų vaiką iš toli bus lengva pastebėti įvairių transporto priemonių vairuotojams, tad užtikrinamas maksimalus saugumas.

•Ne paslaptis ir tai, kad tėvams savo vaiką yra svarbu apsaugoti ne tik nuo nelamingų atsitikimų, bet ir šalčio, vėjo. Belieka tik pastebėti, kad šviesą atspindi liemenė, nors ir yra pasiūta iš palyginti plono audinio, tampa papildomu sluoksniu, užtikrinančiu šilumą bei jaukumą ir šiek tiek sumažinančiu neigiamus pojūčius, kurie kyla dėl stipraus šalčio ar vėjo.

Taigi, apibendrinant galima daryti išvadą, kad tam tikrais atvejais geresniu pasirinkimu tampa atšvaitai, tačiau tikrai netrūksta situacijų, kai pirmenybę verta teikti šviesą atspindinčiai liemenei.

Tad tėvams, kurie dar tik svarsto, į kurią iš šių priemonių verta investuoti vardan savo atžalų saugumo, geriausia įsigyti tiek atšvaitų, tiek bent vieną šviesą atspindinčią liemenę, kad kiekvieną kartą būtų galima pasirinkti naudingiausią elementą, pavyzdžiui, jei reikia įveikti ypač trumpą atstumą puikiai tiks atšvaitas ir atvirkščiai – jei lauke planuojame praleisti daug laiko, pirmenybę vertėtų teikti šviesą atspindinčiai liemenei.

.

.

Užsakymo Nr. 201222

Rašyti komentarą