Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Žiedelis.lt“ pataria, kaip išsirinkti vestuvinius žiedus, kad jais džiaugtumėtės ir po 50 metų

Publikuota: 2020 gruodžio 21 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

ziedelis.lt nuotr.ziedelis.lt nuotr.

Visais istorijos tarpsniais vestuviniai žiedai simbolizavo meilę, ištikimybę ir pasitikėjimą. Ši tradicija atsirado nuo seniausių laikų ir yra plačiai paplitusi beveik kiekvienoje kultūroje. Vestuviniai žiedai dažnai laikomi šventu papuošalu, kuris yra labai vertinamas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Renkantis savo vestuvinius žiedus reikia gerai apgalvoti savo pasirinkimą, nes šį svarbų papuošalą greičiausiai nešiosite visą likusį gyvenimą. Nesvarbu, ar norite tradicinio žiedo, ar kažko unikalesnio, vadovaukitės mūsų patarimais ir sužinokite, kaip pasirinkti sau tinkamiausius vestuvinius žiedus.

Paieškas pradėkite anksti

Vėlai pradėta vestuvinių žiedų paieška yra daugelio porų daroma klaida. Būsimi sutuoktiniai pamiršta, kad rasti žiedus nėra taip paprasta, o kartais neįvertina gamybos trukmės. Pavyzdžiui, nusprendus žiedą graviruoti, tam atlikti prireiks šiek tiek daugiau laiko.

Jei vestuvinius žiedus gaminate pagal individualų užsakymą, skirkite dar daugiau laiko. Tam tikrų stilių žiedų gamyba gali užtrukti ilgiau, todėl gali prireikti maždaug 3–6 savaičių, kad juvelyras pagamintų jūsų pasirinktus vestuvinius žiedus.

Rekomenduojamas laikas pradėti paiešką yra likus maždaug 6 mėnesiams iki vestuvių. Šio laiko reikia tam, kad jūsų sprendimo nepaveiks laiko stoka. Jei paiešką paliksite paskutinei minutei, galbūt neturėsite laiko tobulų žiedų pagaminimui ar paieškai ir turėsite susitaikyti su mažiau patinkančiu variantu.

Pirmenybė patogumui

Jūsų tikslas yra pasirinkti žiedus, kurie taptų gyvenimo dalimi ir būtų patogūs mūvėti daugybę metų. Jei sportuojate ar grojate kokiu nors instrumentu, geriausias bus plonesnis žiedas su apvalintais kraštais. Jei daug dirbate rankomis, ieškokite paprasto, tvirto žiedo ir venkite brangakmenių, kurie gali atsilaisvinti, ar graviravimo, nes grioveliuose gali kauptis nešvarumai.

Nuo žiedo formos ir pločio priklauso jo patogumas. Klasikiniai žiedai turi tiesią vidinę briauną, ir dėl to kai kurie žmonės gali jausti diskomfortą ir spaudimą, o ypač jei žiedas yra platus ar storas. Platus vestuvinis žiedas ant gana trumpo piršto gali nemaloniai rėžti odą, ypač kai sulenkiate pirštus ar ką nors nešate. Juos taip pat gali būti sunkiau užmauti per piršto sąnarius. Savo vestuvinį žiedą kartais turėsite nusiimti, todėl kur kas geriau, jei jis nesudėtingai nusimauna.

Užsukite į juvelyrikos parduotuvę su sužadėtiniu ar sužadėtine ir paprašykite, kad ten jums pamatuotų jūsų bevardžius pirštus. Bet kuris juvelyras tai padarys nemokamai ir užtruksite vos keletą minučių. Jis galės jums rekomenduoti žiedo dydį – užsirašykite jį į savo telefoną, kad prisimintumėte, kai pirksite žiedus!

Išsirinkite metalą

Standartiškai vestuvinių žiedų metalas buvo auksas, nors šiandien jį galite įsigyti iš įvairių metalų. Jei norite kad poroje žiedai derėtų, nuotaka ir jaunikis turėtų pasirinkti to paties metalo žiedus arba tokius pat dizaino elementus. Net jei sužadėtinių pasirinkti stiliai yra skirtingi, juose atsiras gražus ir subtilus ryšys pasirinkus tą patį metalą.

Vis dėlto, kai kurios nuotakos ir jaunikiai labiau mėgsta skirtingus metalus, kad žiedai atitiktų jų individualų skonį. Pavyzdžiui, rožinis auksas yra moteriškos švelnios spalvos ir puikiai tinka nuotakai, o jaunikis gali norėti kažko tvirtesnio ir vyriškesnio, pavyzdžiui, žiedo pagaminto iš titano.

Dauguma nuotakų mieliau renkasi metalą, kuris atitinka sužadėtuvių žiedą. Tai užtikrina, kad abu žiedai visada derės. Taigi, atkreipkite dėmesį ne tik į tai, kad jūsų ir sužadėtinio žiedai derėtų. Vestuvinis žiedas turėtų puikiai atrodyti greta sužadėtuvių žiedo.

Vestuvinis žiedas su deimantais?

Anksčiau deimantai ir brangakmeniai buvo dažniausiai skirti tik sužadėtuvių žiedams, tačiau dabar plačiai naudojami ir vestuviniams žiedams papuošti. Jei savo vestuviniame žiede planuojate turėti deimantų ar kitų brangakmenių, turėtumėte jų priežiūrai skirti šiek tiek daugiau pastangų. Prieš atlikdami kokią nors aktyvią veiklą, pavyzdžiui, sportą ar namų ruošos darbus, nusiimkite vestuvinį žiedą, jei jis yra su deimantu. Tai darydami galite išvengti bet kokio deimanto įbrėžimo ar nepageidaujamos žymės. Jei daug sportuojate ar jūsų darbui reikalingi aktyvūs rankų judesiai, gerai pagalvokite ar norite žiedo su deimantu.

Kaip išsaugoti deimanto grožį, jei vis tik nusprendėte juo puošti savo vestuvinį žiedą? Kad išlaikytumėte deimanto spindesį ir po kelių dešimčių metų, venkite grožio produktų ir losjonų, netepkite rankų mūvėdami žiedą.

Be to, plaukdami baseine nusiimkite papuošalus, nes vandenyje esantis chloras gali pažeisti deimantą ar bet kurį brangakmenį, kurį dėvite. Kita dažna klaida, kurią žmonės dažniausiai daro, yra prausimasis duše nenusiėmus žiedo. Higienos priemonėse yra tam tikras muilo kiekis. Muilas suformuos ant deimanto plėvelės sluoksnį, dėl kurio jis atrodys neskaidrus. Taigi, prieš nusiprausdami duše, visada turėtumėte nusiimti papuošalus. O jei žiedas vis tik ilgainiui praras savo spindesį, naudokite specialias poliravimo servetėles ir skystį.

Nuo jūsų stiliaus ir norų priklauso tai, ar turėtumėte rinktis žiedą su deimantu ar brangakmeniu. Tačiau jei nuspręsite jį pasirinkti, nepamirškite, kad jo priežiūrai turėsite skirti papildomą dėmesį.

.

.

Užsakymo Nr. 201218

Rašyti komentarą