Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: paminėta Tarptautinė antikorupcijos diena

Publikuota: 2020 gruodžio 04 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Gruodžio 9-ąją pasaulis mini Jungtinių Tautų paskelbtą Tarptautinę antikorupcijos dieną. Atkreipiant dėmesį į plintančią korupciją ir skatinant jaunus žmones su ja nesitaikstyti Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka pakvietė Šilutės pirmosios ir Vydūno gimnazijų devintokus dalyvauti virtualiame žiniasvydyje „Korupcijai – Ne“. Šiam žaidimui mokinius padėjo suburti mokytojos Laima Toliušienė ir Dainora Laukevičienė.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Internetinėje platformoje gimnazistai žaisdami galėjo pasitikrinti, gilinti savo žinias bei sužinoti daug įdomių dalykų apie korupciją, visuomenėje egzistuojančias jos formas, korupcijos daromą žalą valstybei ar konkretiems asmenims, korupcijos kilimo priežastis, kyšininkavimą, kas yra Specialiųjų tyrimų tarnyba, kada ir kas gali į ją kreiptis bei daug kitos naudingos informacijos.

Moksleiviai pademonstravo puikias žinias ir išmanymą korupcijos tema. Du pagrindinius prizus laimėjo itin aukštais rezultatais išsiskyrę gimnazistai: Šilutės pirmosios gimnazijos – Gabija Urbonaitė ir Šilutės Vydūno gimnazijos – Tadas Žebelys. Laimėtojams bei visiems dalyviams įteikti prizai.

Šis nuotolinis informacinis renginys buvo organizuojamas kartu su Tauragės AVPK Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnėmis Nerija Ropiene ir Jurgita Kaktiene, įgyvendinant projektą „Iššūkis tau – Žiniasvydis“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyrius

1 skaitytojų komentaras
Virgilijus P. 2020 gruodžio 4d., 15:2589.116.14.28

O kodėl manęs nepakvietė?

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą