Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: kultūros įstaigų darbuotojai tobulinosi renginių organizavimo srityje

Publikuota: 2020 lapkričio 25 Kategorija: Kultūra, Naujienos

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Nors karantinas sulėtino ir iš dalies apribojo kultūros įstaigų darbą, tačiau tai nesutrukdė kultūros specialistams ir bibliotekininkams kelti kvalifikaciją. Lapkričio 19 d. jie dalyvavo teoriniuose-praktiniuose nuotoliniuose mokymuose „Kultūrinių renginių organizavimas“.

Mokymų dalyviams žinių įkvėpė renginių vadybos profesionalė, lektorė Viktorija Jakučionytė, didžiulių festivalių („Galapagai“, „Bliuzo naktys“, kt.) organizatorė bei koordinatorė, turinti ilgametę darbo patirtį renginių rinkodaros ir komunikacijos srityje.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Mokymų metu dalyviai buvo supažindinti su renginių samprata ir klasifikacija, pagrindiniais renginių organizavimo etapais, tikslinės auditorijos ir jų poreikių identifikavimu, planavimo pagrindais, komandos formavimu, racionaliu renginio biudžeto paskirstymu, partnerių/rėmėjų pritraukimo priemonėmis ir bendravimo su jais subtilybėmis, vidinės-išorinės komunikacijos strategija, pagrindiniais reikalavimais renginio reklamai, viešinimo įrankiais. Kalbėta apie rizikas renginio pasiruošimo ir vykdymo metu, postprodukciją, grįžtamojo ryšio užtikrinimą ir kt.

Praktinėje dalyje, siekiat įtvirtinti gautas žinias, dalyviai turėjo patys sudaryti pasirinkto pobūdžio renginio planą ir jį pristatyti: apibrėžti auditoriją, atskleisti tematiką, sudėlioti programą ir svarbiausius akcentus, apmąstyti marketingo, reklamos, komunikacijos strategijas, susirasti potencialius parterius/rėmėjus, įvertinti galimas rizikas, kt. Lektorė suteikė praktinių patarimų ir pavyzdžių, konsultavo dalyvius bei išsamiai atsakė į užduotus klausimus. Visiems besimokiusiems suteikti kvalifikaciniai pažymėjimai.

Kultūros darbuotojų kvalifikacijos kėlimas vykdomas įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės finansuotą Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Kompetencijų ugdymo sesija „Gerosios iniciatyvos – atspirties taškas kultūrinių pokyčių link“.

Jolita Baltutienė, Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja

Rašyti komentarą