Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VE.lt: istorinių laivų uostas iš Klaipėdos iškeltas į Švėkšną

Publikuota: 2020 spalio 09 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

VE.lt nuotr.VE.lt nuotr.

„Greičiau jau pasaulinis klimato atšilimas padarys savo darbą ir mes turėsime istorinių laivų uostą Švėkšnoje, negu Klaipėda suvoks šių laivų vertę. Klaipėdai istorinių laivų nereikia, todėl nusprendėme patraukti juos nuo uostamiesčio per 50 kilometrų„, – sakė VšĮ Lietuvos marinistinės kultūros išsaugojimo centro direktorius Bartas Markevičius.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

VšĮ Lietuvos marinistinės kultūros išsaugojimo centras šiuo metu yra vienintelė organizacija Baltijos šalyse, valdanti daugiau nei 13 istorinių laivų. Devynis laivus, registruotus kultūros paveldo registre, šiam centrui prieš metus perdavė jūrinės istorijos ir kultūros klubas „Budys“. Naujiesiems šeimininkams klubas kartu perdavė ir Lietuvos jachtingo muziejaus eksponatus, fondus ir kitas vertybes.

„Daugumos laivų būklė yra kritinė ir, jei nerasime rėmėjų, tas paveldas natūraliai išnyks akyse. Mūsų siekis, kad laivai grįžtų į vandenį ir būtų naudojami. Galbūt po šio straipsnio atsiras mecenatas, su kuriuo galėtumėme aptarti ilgalaikio bendradarbiavimo perspektyvas.

Norime sugrąžinti marinistinę kultūros sampratą į žmonių sąmonę.

Manome, kad gyvo marinistinio muziejaus atsiradimas būtų labai naudingas visai Lietuvai. Turėjome lūkesčių įkurti jį Klaipėdoje, tačiau į prašymus ir raštus atsako nesulaukėme arba atsakoma buvo formaliai.

Dialogas neįvyko. Tad belieka apgailestauti, kad teks tai daryti šiek tiek toliau nuo vandens“, – kalbėjo B. Markevičius.

Daugiau – https://www.ve.lt/naujienos/ve-rekomenduoja1/skaityk-dabar/istoriniu-laivu-uostas-is-klaipedos-iskeltas-i-sveksna-1830189/

1 skaitytojų komentaras
Simas 2020 spalio 13d., 20:0783.176.251.67

Per subi..ę nedarytumėt, kaip Budys, pavyktų.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą