Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: kultūros projektas „Ne-miegantys miestai“, apjungęs penkis Lietuvos miestus, į renginius kvietė ir šilutiškius

Publikuota: 2020 spalio 08 Kategorija: Kultūra, Naujienos

www.silutekpc.lt nuotr.www.silutekpc.lt nuotr.

Spalio 2–9 dienomis penki Lietuvos miestai tapo vieno projekto dalimi ir savo viešąsias erdves atvėrė kultūros renginiams. Spalio 2-ąją „Nemiegančių miestų“ renginių ciklo atidarymas įvyko Šilutėje – Šeimų skvere bei meno mokyklos erdvėse.

Miestiečiai turėjo progą sudalyvauti kūrybinėse – edukacinėse dirbtuvėse, pasigaminant sau nedidelius suvenyrus, dekoruotus atvirlaiškius ar knygų skirtukus, vaikai su džiaugsmu rišo kabančius sodus iš perdirbto plastiko šiaudelių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Renginį papuošė bendruomeniškos iniciatyvos – miestiečiai dalinosi augalų daigais bei jau perskaitytomis knygomis.

Šeimos su vaikais Meno mokykloje stebėjo spektaklį „Peliukas gitaroje arba kas čia bosas“, koncertą šilutiškiams dovanojo džiazo virtuozas Remigijus Rančys, kuris taip pat supažindino klausytojus ir su įvairiais muzikiniais instrumentais.

Į linksmą aktorinę edukaciją moksleivius ir visus norinčius pakvietė teatro studija „Meno alchemija“, o vakarą vainikavo naujas režisieriaus K. Kaupinio kino filmas „Nova Lituania“ peržiūra.

Renginio organizatoriai – Šilutės kultūros ir pramogų centras kartu su VšĮ „Kūrybinių industrijų dokas” džiaugiasi aktyviu gyventojų įsitraukimu į kūrybines veiklas ir tikisi, kad ši užsimezgusi pažintis ir bendradarbiavimas pasitarnaus kviečiant šilutiškius į panašius renginius ateityje.

Šilutės kultūros ir pramogų centro kultūrinės veiklos vadybininkė V. Katauskienė

Rašyti komentarą