Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Turiu skolų, bet vėl prireikė pinigų. Ką daryti?

Publikuota: 2020 spalio 05 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Pritrūkus pinigų gyvenimas dažniausiai pasidaro pilkas. O jei tuo pačiu dar smaugia skolos…

Natūralu, kad tuomet savijauta nebūna gera, nes pats pagrindinis galvos skausmas yra iš kur gauti pinigų ir kaip pagerinti savo finansus. Tačiau net ir tokiu atveju, kai viskas atrodo labai juoda, išeitis visada yra. Paskolos gali būti skolinamos net ir žmonėms, kurie turi skolų. Tiesą sakant, tą padaryti net nėra taip sunku, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Visgi, kad ir kaip paprasta yra pasiskolinti, yra privalu žiūrėti, kad grąžinimas taip pat nebūtų sudėtingas. Juolab kad kai kuriais atvejais paskolos turintiems skolų suteikiamos kiek prastesnėmis sąlygomis, tad reikia įvertinti sutarties sąlygas, kurias rasite arba internete, arba susisiekę su pasirinktu kredito davėju.

Ne visos įmonės skolina

Žinoma, pirmiausia reikia rasti tokią įmonę, kuri gali suteikti paskolą jūsų situacijoje esančiam žmogui. Kai kurie kredito davėjai yra linkę atsargiau vertinti paskolas žmonės, kurie neturi stabilaus darbo arba kurie jau turi daugiau skolų. Todėl natūralu, kad pasiūla tokiems asmenims yra šiek tiek mažesnė. Tačiau jei jūsų skolos net nepriartėja prie tokių, kurių aptarnavimo kaštai sudarytų daugiau nei 40% mėnesinių pajamų – jums tikrai nėra ko jaudintis. Tokiais atvejais daugmaž visos paskolos, įskaitant ir greitus kreditus, yra suteikiamos kaip ir kitiems klientams.

Tais atvejais, kai skolų yra daugiau, verta išbandyti refinansavimo paslaugas, kurios atveria kelius kiekvienam ir kiekvienai rasti tai, ko jam reikia. Tokiu atveju ne tik galėsite gauti dar vieną paskolą, bet tuo pačiu galėsite ir perkredituoti jau turimus įsipareigojimus ir taip mokėti mažesnes įmokas.

Bet kaip ir minėjome, kai kurios įmonės skolina net ir tokiu atveju, kai žmogus jau turi skolų. Svarbiausia, kad skolos aptarnavimo kaštai nebūtų didesni nei leidžiama įstatyme.

Atsakingai skaitykite sąlygas

Dažniausiai pačios didžiausios problemos kyla tada, kai paskola pasiimama labai lengva ranka. Tokiu atveju neįsiskaitoma į smulkmenas, kurios dažnai nėra tinkamai įvertinamos. Iš to dažnai ir kyla problemos dėl paskolų grąžinimo.

Dažniausiai sutarties sąlygos yra atsiunčiamos elektroniniu paštu arba jas galima rasti internete. Tai labai patogus ir paprastas būdas susipažinus su jomis. Taip pat svarbu nepamiršti užduoti visus rūpimus klausimus kredito davėjui ar jo atstovams.

Palūkanos – dar ne viskas

Daugeliui žmonių atrodo, kad svarbiausia yra rasti paskolas patraukliomis palūkanomis. Tačiau labiau nei jos yra svarbiau mūsų minėtos sąlygos, kurios gali garantuoti, kad ne tik paskolos paėmimas, tačiau taip pat ir grąžinimas bus paprastas ir greitas. Pavyzdžiui, nors greitieji kreditai yra viena brangesnių paskolų formų, kai kurios jų suteikiamos sąlygos atperka didesnes palūkanas. Pavyzdžiui, galėjimas pigiai atidėti įmokas.

Dėl šių priežasčių palūkanų norma dar nėra viskas. Bet ne tik dėl minėtos priežasties. Jų reikšmė taip pat sumenksta bendros vartojimo kredito kainos metinės normos kontekste. Tai yra norma, kuri daug tiksliau nusako bendrą kainą, kurią reikės mokėti už greitą kreditą. Ją apskaičiuoti galite naudodamiesi specialiomis skaičiuoklėmis, kurias rasite bet kuriame kredito davėjo internetiniame puslapyje.

Nereikia skubėti skolintis

Paskolos turintiems skolų dažniausiai tampa išsigelbėjimu, tačiau šiuo atveju svarbiausia yra neskubėti skolintis. Juk kartą paimta paskola, kurią sunku grąžinti, jau rodo, kad viskas yra ne taip paprasta, kaip gali atrodyti. Todėl pirmiausia įsivertinkite, ko jums reikia: refinansavimo ar paprastos vartojimo paskolos. Taip pat dera įsivertinti ir egzistuojančią pasiūlą jūsų pozicijoje esančiam žmogui.

Jei norite, kad prisiimtas įsipareigojimas realiai padėtų susitvarkyti su problema, o ne tik atitolintų problemos sprendimą, skirkite daugiau dėmesio ne tik naujo įsipareigojimo formos klausimui, bet ir savo galimybių tą įsipareigojimą įvykdyti klausimui. Užduokite sau elementarų klausimą: ar tikrai papildomas įsipareigojimas jau ir taip turint skolų nesukels jums dar daugiau problemų. Juk paskola yra sukurta tam, kad tų problemų skaičių mažintų. Tačiau, deja, kai kuriems ji kelia dar daugiau bėdų. Išvenkite to – skolinkitės atsakingai.

.

.

Užsakymo Nr. 201005

Rašyti komentarą