Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Policijos (Angelų sargų) diena paminėta „Agentų susitikime“

Publikuota: 2020 spalio 01 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Rugsėjo 29 d. Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka, bendradarbiaudama su TAVPK Šilutės rajono policijos komisariatu, surengė Žiniasvydį „Gink, saugok, padėk, bet išlik…‘008“, skirtą Policijos (Angelų sargų) dienai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Policijos dienos proga susirinkusius pasveikino ir šventinį tortą, papuoštą Žiniasvydžio logotipu, dovanojo TAVPK Šilutės rajono policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas ir Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Antanas Urbelis, linkėdami visiems gražios profesinės šventės bei sėkmės žaidime. Policijos viršininkas R. Rudminas bibliotekos direktorei Laimai Dumšienei dėkojo už ilgametį bendradarbiavimą buriant bendruomenes.

Judėjimo „Stabdyk nusikalstamumą“ vadovas Vaclovas Šerlinskas pasidžiaugė, kad šie renginiai tapo puikia tradicija ir tęsiasi jau aštuntus metus.

Šių metų Žiniasvydžio tema „Agentai“ privertė dalyvius – Šilutės, Tauragės, Šilalės ir Pagėgių policijos pareigūnus, Lietuvos karius, kitus statutinius pareigūnus ir valstybės tarnautojus – trumpam tapti „slaptaisiais agentais“, o susitikimo šūkis „Misija įmanoma“ įpareigojo juos vykdyti įvairias misijas. Komandos, kaip ir tikri agentai, galėjo naudotis visomis technologijomis, kurias turėjo su savimi.

Vykdant misijas komandoms reikėjo išaiškinti slaptus faktus, nustatyti tapatybes, atpažinti mašinas, turėti žinių apie pasaulio ekranuose rodomus filmus šnipų tema, žinoti visas naujienas, susijusias su Džeimsu Bondu ir būti gerais muzikos ekspertais.

Greito reagavimo misijos „agentų“ komandoms suteikė galimybę laimėti papildomų taškų, kurie buvo sumuojami prie bendro rezultato. Jiems teko iššifruoti koduotas žinutes, sužaisti „Bingo“ žaidimą, kuo greičiau lape pažymint slaptųjų agentų atributiką, specialiuosius ženklus bei simbolius. Komandos dalyvavo „Slaptoje šnipų operacijoje“, kurioje kiekvienos komandos geriausi „agentai“, apsitaisę specialia apranga ir užsimovę pirštines, turėjo supjaustyti „šnipus“ į 10 dalių.

Žiniasvydžio „Gink, saugok, padėk, bet išlik…‘008“ nugalėtojais tapo Klaipėdos regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus Šilutės poskyrio komanda „Lietuvos kariai“. Antroji vieta atiteko Tauragės apskrities policijos komisariato komandai „Tauragės pareigūnai“, o trečioji – TAVPK Šilutės rajono policijos komisariato komandai „Šilutės pareigūnai“.

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Iššūkis tau – Žiniasvydis“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja, projekto vadovė Sandra Jablonskienė

Rašyti komentarą