Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Laikas ruoštis talkai, Vytautai

Publikuota: 2020 rugsėjo 29 Kategorija: Nuo'monės

Artinasi medelių sodinimo metas.

Girdėjau Vytautą sakant (regis, tai nutiko praeitą ketvirtadienį), kad, kai tik sužinos, kada prie rekonstruoto kelio į Rusnę bus sodinami medeliai, pakvies į talką ir tarybos narius, ir savivaldybės administracijos darbuotojus.
Jaučiu pareigą pranešti, kad ta diena jau ne už kalnų.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Lietuvos automobilių kelių direkcijos skelbtą viešąjį pirkimą laimėjusi bendrovė „Megaplantas“ medelių sodinimo prie kelio į Rusnę žada imtis antroje spalio pusėje, kai pasibaigs lapuočių vegetacija.
Bus sodinami juodalksniai, beržai, gluosniai ir uosiai – iš viso 314 vnt.
Darbo bus daug.
Tad jau laikas ruoštis, Vytautai.
Jau laikas.

O jūs nesirkite.
Dėl visa ko, nesirkite.

Kaip visada…
Orestas

P.S. Automobilių kelių direkcijos sutarties su UAB „Megaplantas“ vertė – per 44 tūkst. eurų.

10 skaitytojų komentarų
Gert 2020 rugsėjo 30d., 09:1884.15.180.142

Kam tie medžiai reikalingi šalia rekonstruoto kelio, ar vėl kad naujus šlaitus ardytų ir vėl keltų grėsmę automobilių eismui?! Kur jau kur, bet medžiams šalia to rekonstruoto kelio tikrai ne vieta.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 10

Atsakyti

Šišioniškis 2020 rugsėjo 30d., 13:2282.135.210.69
Galėtų garsioji trijulė – Rusnės Dalia, Marius iš vietinės TV, Vytautas pasikviest į talką dar keletą “neapykanta medžiams ” pasižymėjusių draugelių ir gražią sodinimo akciją padaryti. Gal ir meilė medžiams prabustų?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 5

Atsakyti

Gert 2020 rugsėjo 30d., 19:3684.15.184.198

“Gerais norais kelias ir į pragarą yra grįstas” – byloja liaudies išmintis. Arba kažkas neturi sveikos nuovokos arba neturi žalio supratimo, kur medžiai turi būti sodinami. Yra rekonstruotas kelias ir suformuotas naujas pylimas. Išvis įdomu, reikėtų pasidomėti, kas čia leidžia tyčiotis iš naujai atliktų kelio rekonstrukcijos darbų.
Kokia prasmė sodinti medžius, kurių šaknys po kiek metų pažeis ir ardys naują suformuotą kelio pylimą? Kiek nuostolių pridarys, ir pinigai, išleisti pylimui ir kelio rekonstravimui bus į orą išmesti. Ir galų galę kas atlygins nuostolius? Ar draudimas ar “SOS medžiai”?

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 3

Atsakyti

Gert 2020 rugsėjo 30d., 19:3984.15.184.198

Yra aiškiai pasakyta – jokių medžių neturi būti šalia rekonstruoto kelio.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 3

Atsakyti

to Gert 2020 spalio 1d., 06:1590.131.39.6

Valdeli, vis nerimsti

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

nafania 2020 spalio 1d., 09:2878.62.28.124

Gal turėtų vietos bendruomenei leisti surengti balsavimą; kas yra už ir kas prieš; negalima vienašališkai kažkam priiminėti sprendimo, teisingai vienas žmogus aukščiau pasisakė, reikia pasidomėti, kas siekia tyčia pakenkti sukurtam gerbūviui.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 2

Atsakyti

Negirdėjusiems 2020 spalio 1d., 12:5382.135.210.69

Valstybės saugomoje teritorijoje -Nemuno deltos regioniniame parke, yra daugybė valstybės saugotinų kraštovaizdžio elemenų (pavieniai medžiai ar alėjos ,šaltiniai, upeliai , pelkės….) ir tame tarpe medžių alėjos, kuriomis apsodinti regioninio parko keliai, įskaitant nuo Griniaus tilto iki Rusnės. Patinka kam ar piktina, bet ši medžių alėja saugoma LR Aplinkos apsaugos įstatymu, o įstatymo privalu laikytis visiems. Dėl to LR Automobilių kelių direkcija ir organizuoja medžių atsodinimą.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 2

Atsakyti

Exe 2020 spalio 4d., 03:2284.15.182.187

Kokios čia dar medžių alėjos, kažkodėl kitų medžių neatsodina, kur važiuojant į Klaipėdos pusę iškirto, palei kelią prieš daug metų, kai kelią rekonstravo, jūs nusileiskit ant žemės vieną kartą su savo svaičiojimais, anais laikais tiek automobilių nebuvo kaip šiais laikais, daug kas arkliais važiavo, Lietuva būvo ūkiškas kraštas, o dabar jūs pažiūrėkit kiek žmonių laksto su mašinom kokiais greičiais naujais keliais, tam medžius ir išpjovė, kad nebebūtų eismo nelaimių, daug supuvusių medžių išpjovė link Rusnės važiuojant, praktiškai ten visi medžiai buvo labai gerai papuvę, kėlė grėsmę eismo saugumui, jūs turbūt nesuvokiate, ir nemąstote, kad kokias pievas rašote į visiškas lankas, kas šiuolaikinėje Lietuvos eisme yra visiškai nesuderinama, šokate pagal tokius absurdiškus priimtus įstatymus, o kiek Lietuva šoka pagal Briuselio įstatymus? Šieno ravėjimo lygis šio ministro įsakymas, ką čua bepridursi… Lietuva visada priešakį traukinio bėga, kad Briuseliui įtiktų, o Lenkija susitvarkė pagal save, ir kažkokiam Briuseliui nešokinėja pagal jo dūdelę. O kiek žmonių žuvo atsitrenkę į medžius jums neįdomu? Kaip sakant, kiekvienas galvoja tik apie save, ot egoistų laikai atėjo… ar jau žmogaus gyvybės yra niekas? Organizuoja tokį masinį renginį…. gero diržo reikėtų duoti už tokius darbus, ar dar negana Covid-19 protrūkių Lietuvoje, prasideda peršalimo ligų sezonas, yra padidėjes koronoviruso išplitimas, ar nesuvokiate, kad reikia atsisakyti masinių renginių, veiklų, ne be tie laikai yra, reikia saugotis, o čia daro šou ir spektaklį iš nieko kur nereikia ir visiškai nederamu laiku.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

Sd 2020 spalio 1d., 15:0784.15.184.198

Laikas ruoštis mitingui, protestuoti prieš medžių atsodinimą, negalima gi leisti medžių šaknims ardyti naujos infrastruktūros. Bus organizuojamas protestas, dalyviai kviečiami registruotis prieš barbarų žygį.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 6

Atsakyti

Šįkart 2020 spalio 25d., 09:2978.57.245.129

Kaip greit mainomos vertybės:) Juk neseniai nugalėtojo koja buvo užmesta ant nuversto galingo medžio kamieno, o ranka laikė pergalės (ir jėgos) ženklą pjūklą… O kaip šįkart elgsis kiti šlovingi kovotojai už Rusnės kelią be medžių? Matau, kad jau kažkas perėmė (?) vadovavimą ir buria triukšmo pasiilgusią minią. Tiktai ta buvusi minia gali būti šį bei tą išgirdusi, supratusi – juk kurį laiką turėjo galimybę pagyventi apmąstymų tyloje…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą