Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ofise kaip namuose: kaip sukurti tokią aplinką?

Publikuota: 2020 rugsėjo 23 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Tikriausiai sutiksite, jog palikti jaukią ir šiltą namų aplinką ir keliauti į pilką, niūrų biurą iš tiesų yra nemenkas iššūkis – tai ypač išryškėja šaltaisiais metų laikais. Visgi daugelis ofisų šiais laikais toli gražu neprimena nei niūrių, nei nuobodžių, o įmonių vadovai vis dažniau raginami puoselėti namus primenančią aplinką.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Toks ofisas bus ne tik jaukus – jei darbuotojai galės geriau atsipalaiduoti, jų darbas taps produktyvesnis ir kūrybiškesnis, taigi Jūs iš to turėsite dvigubą naudą. Jei nusprendėte atnaujinti savo biurą, žemiau pateikti patarimai padės jį paversti panašesniu į namus.

„Pasiskolinkite“ namų išplanavimą

Jei turite galimybę planuoti ofiso erdves, įsitikinkite, kad visas išplanavimas bus panašus į namus – tuomet dar lengviau pritaikysite tuos pačius principus. Laukiamasis turėtų būti panašus į prieškambarį, o svetainę ir miegamąjį atstos pastaruoju metu ypač išpopuliarėję poilsio kambariai, kuriuose darbuotojai gali nevaržomai atsipalaiduoti. Nepamirškite ir virtuvės – jei čia kolektyvas atras ne tik kavos aparatą, užsibūti darbe jam tikrai nebebus taip baisu. Galiausiai liks pagrindiniai, darbo kabinetai – žemiau aptarsime, kokie sprendimai juose padės jaustis tarsi namuose.

Pasirūpinkite maloniais aromatais

Tikriausiai jau esate girdėję apie aromaterapijos teikiamą naudą – jei ne, biuro aplinkoje Jūsų laukia labai malonūs atradimai. Nesvarbu, ar tai būtų kvepianti žvakė, ar eteriniai aliejai, malonus aromatas gali visiškai pakoreguoti atitinkamos patalpos atmosferą. Tikėtina, jog darbo kabinetuose norėsis gaivesnių, produktyvumą didinančių kvapų, tuo tarpu laukiamajam ar poilsio kambariui galima rinktis raminančius ir atpalaiduojančius aromatus. Svarbiausia nepersistengti su jų intensyvumu – juk nesinorėtų, kad parinktas kvapas darbuotojams trukdytų susikaupti ir susikoncentruoti. Geriausia, jei jis bus vos jaučiamas ore: jei aromatą parinksite tinkamai, tokia Jūsų gudrybė tikrai neliks nepastebėta.

Pridėkite žalumos

Galima sakyti, kad žaliuojantys (ar netgi žydintys) augalai yra vienas greičiausių ir paprasčiausių būdų bet kokiai erdvei greitai pridėti šilumos ir gyvybės – šią gudrybę galite pritaikyti ir savo ofise. Kuo augalų bus daugiau, tuo gyvybingesnė bus bendra atmosfera, tačiau reikėtų turėti omenyje, kad visus juos Jums reikės prižiūrėti. Jei kolektyve tokių savanorių mažai, verta pagalvoti ir apie keletą dirbtinių augalų: nors jie nebus tokie įspūdingi kaip natūralūs, kai kurie iš jų gali atrodyti itin tikroviškai. Nors apie tokį pasirinkimą nuomonės yra pakankamai kontraversiškos, tik nuo Jūsų skonio priklausys, kokio tipo augalai papildys biuro interjerą.

Rinkitės namus primenančius baldus

Žinoma, praktiškai bet kuriame darbe nepavyks išsiversti be stalo ar kėdės, tačiau galite pasistengti, kad šių baldų dizainas būtų kuo stilingesnis ir modernesnis. Dar daugiau eksperimentuoti galima su biuro lentynomis ir spintelėmis – šiuo atveju nėra numatytų jokių aiškių taisyklių. O jeigu kabinete surasite vietos ir patogiai sofai ar foteliui, tokia aplinka dar labiau primins namus. Plačią baldų įvairovę rasite Pigu.lt el. parduotuvėje – biurui pritaikytus sprendimus galite apžiūrėti čia: https://pigu.lt/lt/biuro-baldai.

Įneškite daugiau šviesos

Tikėtina, kad papildomai natūralios šviesos pridėti nepavyks (bet verta pagalvoti ir apie tokią galimybę), tačiau Jūs visuomet galite pasirūpinti papildomais šviestuvais – švelni jų šviesa nuteiks atpalaiduojančiai. Žinoma, galbūt ne visuose kabinetuose reikia visapusiškai atsipalaiduoti, tačiau bent jau poilsiui skirtose zonose iš tiesų vertėtų pagalvoti apie tokį variantą. Tuo tarpu artėjant gražiausioms metų šventėms, verta pagalvoti ir apie lemputes – jos ofise sukurs išskirtinai jaukią ir labai šventišką atmosferą.

Nepabijokite drąsesnių interjero sprendimų

Žavingi interjero akcentai bet kokiai erdvei suteikia unikalumo ir žaismingumo – ne išimtis yra ir Jūsų ofisas. Laukiamąjį ir kitas biuro svečiams dažniausiai matomas vietas galite įrengti taip, kad jos atspindėtų Jūsų įmonės vertybes, tačiau ne tokiuose viešuose kabinetuose galite drąsiai eksperimentuoti. Tokiam tikslui gali būti pasitelkiami įvairiais raštais ar užrašais papuošti tapetai – tai vienas paprasčiausių būdų papuošti biuro sienas įdomiomis dekoracijomis. Spauskite čia, jei norite apžiūrėti jų asortimentą.

Įgyvendinę šias idėjas savo biure, sukursite aplinką, kurioje jaukiai jausis kiekvienas darbuotojas. Žinoma, nereikėtų pamiršti ir pagrindinių įmonės vertybių, tačiau jei pavyks jas suderinti su namus primenančia aplinka, visiems į biurą užsukti bus kur kas maloniau.

Užsakymo Nr. 200923

Darbo kėdės

Rašyti komentarą