Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Naujame LKF projekte – dėmesys mažesnių miestų krepšininkams

Publikuota: 2020 rugsėjo 17 Kategorija: Krepšinis, Sportas

Stop kadras.Stop kadras.

Projekte dalyvauja ir Šilutės sporto mokyklos atstovas.

Naujam krepšinio sezonui alsuojant į nugarą startavo naujas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektas, skirtas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos B divizione rungtyniaujantiems mažesnių miestelių krepšininkams ir jų treneriams. Trečiadienį baigėsi antrasis atrankos etapas, po kurio treneriai iš beveik 40-ies dalyvių atsirinko galutinį dešimtuką, kuris dalyvaus projekte ir kontroliniuose turnyruose.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Į kiekvieną projekto stovyklą papildomai bus pakviesti du labiausiai patobulėję žaidėjai.

„Lietuvos krepšinio federacija nuo šio sezono sugalvojo naują projektą, kurį skirtų mažesnių miestelių žaidėjams. Turime kelis tikslus, bet pagrindinis yra skirti vaikams dėmesio, parodyti, kad ir B divizione gali užaugti puikių krepšininkų, talentų. Pirmas toks pavyzdys būtų Ramūnas Šiškauskas iš Kaišiadorių, kitas geras pavyzdys yra Kretinga, kai Barselonos Olimpinėse žaidynėse, Lietuvos rinktinėje buvo net keturi žaidėjai iš šio miesto.

Antras tikslas yra duoti varžybinės patirties, padaryti taip, kad jie žaistų su stipresnėmis komandomis. Norime, kad jie pamatytų, kiek jiems dar reikia dirbti ir tobulėti, kad tai nėra taip paprasta. Kadangi čia yra vaikinai iš MKL B diviziono komandų, tai ir dėmesys skiriamas šio diviziono treneriams – jie vadovaus šio projekto komandai. Manome, kad jie taip pat gaus geros patirties ir galės ją perteikti savo mokyklose, savo klubuose. Atsirinkus tuos 10-12 žaidėjų, bandysime jiems suteikti galimybę sudalyvauti turnyruose, kad įgautų patirties ir gautų rimtesnių varžovų“, – pasakojo Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Projekte dalyvauja ne tik ML B divizione rungtyniaujančių miestelių komandų krepšininkai, bet ir jų treneriai. Į šį projektą buvo pakviestas Utenos DSC treneris Justas Giriūnas ir Kretingos sporto mokyklos strategas Arimantas Mikaločius.

„Tikrai labai džiaugiuosi, kad mane pastebėjo. Smagu sudalyvauti ir padirbėti. Ačiū federacijai, kad pakvietė ir manau tai bus nauda visiems treneriams iš rajonų, patobulėti, įgyti žinių, pabendrauti. Rajonuose yra labai daug gerų vaikų, todėl juos reikia įtraukti į tokius projektus, nes jei nerodysi jiems dėmesio, jie praras motyvaciją. Aš apie dešimt metų dirbu su jaunimu iš rajonų, tikrai žinau, kad juos reikia tokiais dalykais motyvuoti“, – sakė į projektą pakviestas Kretingos sporto mokyklos treneris Arimantas Mikaločius.

Šio projekto atrankoje dalyvavo krepšininkai iš Molėtų, Anykščių, Kretingos, Šakių, Jurbarko, Šilutės, Plungės, Lazdijų ir kt.

„Labai daug yra naujovių, labai geros treniruotės ir treneriai, gerai išmoko ir žino ko nori iš manęs. Labai džiaugiuosi, kad mane pastebėjo“, – pasakojo iš Palangos atvykęs projekto dalyvis Armandas Korsakas.

Geriausi ir perspektyviausi šio projekto krepšininkai bus pakviesti į naujo sezono „Talentų karta“ projekto atranką. Šio projekto komanda dalyvautų artėjančio sezono EYBL čempionato savo amžiaus grupėje su stipriausiais Lietuvos klubais ir krepšinio mokyklomis.

„Jie jau dabar galėtų pilnavertiškai rungtyniauti MKL A divizione. Mes matome, kad ne veltui vykdome šį projektą, labai tikimės, kad tai nevienadienis ir tai motyvuos mažesnius miestelius atkaliau siekti savo krepšinio tikslų“, – pridūrė Rolandas Radvila.

Projekte dalyvaujantis krepšininkai


krepsinionamai.lt inf.

Rašyti komentarą