Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VE.lt, „Bulvaras“: žuvienės virimas – sportas?

Publikuota: 2020 rugsėjo 08 Kategorija: Įvairenybės

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Galima tik pavydėti, kaip šilutiškiai reklamavo savo prestižinį renginį – žuvienės virimo čempionatą. Nieko keisto, kad šiemet jį rengė Rusnės saloje, bet nustebino tai, kad žuvienės virimo čempionatą jie priskyrė aukšto meistriškumo sporto varžyboms. Netgi ketina reikalauti, kad jis būtų įtrauktas į olimpinių žaidynių programą.

Visa ta pompastika yra susijusi su labai paprastu dalyku. Aukšto meistriškumo sporto varžybose nereikalaujama, kad sportininkai dėvėtų apsaugines kaukes.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutiškiai aiškino, kad norint išvirti tikrą žuvienę reikia labai aukšto meistriškumo, tai padaryti gali tik didelę patirtį turintys meistrai, tad jiems kaukių irgi nereikia.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai su sveikatos ministru Aurelijumi Veryga priešakyje neteko žado. Jie ginčijosi skeryčiodami rankomis ir traukydami pečius, kad žuvienės virimas nėra sportas, kad tai maisto tvarkymo veikla, todėl čempionatui turi būti taikomi labai griežti reikalavimai – visi renginio dalyviai privalo būti su kaukėmis.

Jeigu šilutiškiai už tokį savo įžūlumą nebus nubausti, klaipėdiečiai žuvienę Teatro aikštėje prieš Kalėdas irgi valgys be kaukių, nes po žuvienės gali nepavykti jų gerai išplauti.

VE.lt inf.

Susiję:
„Žuvienės virimas – olimpinė rungtis. Kodėl ne?“,
„Visuomenės sveikatos centro atstovė: žuvienės virimas – ne sportas (video)“

Rašyti komentarą