Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Rugsėjo 1-osios šventėje – inovatyvios pramogos ir bibliotekininkų vaišės

Publikuota: 2020 rugsėjo 02 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkai Mokslo ir žinių dieną, kaip ir kasmet, mokinius bei jų šeimų narius pakvietė į renginį „Top laisvalaikio pramogų sūkurys“ ir pasiūlė gausią edukacinių, pramoginių užsiėmimų programą. Jau tapo tradicija kasmet į bibliotekos Vasaros kiemelį sukviesti vaikus, jų tėvelius dalyvauti LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ užbaigimo šventėje, tuo pačiu žaismingai pasitikti naujus mokslo metus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vasaros kiemelyje renginio dalyviai žaidė gigantiškomis šaškėmis, šėlo batute, mokėsi bepiločių skraidyklių pilotavimo subtilybių, šoko burbulų apsuptyje. Pramoginio laisvalaikio metu visi vaišinosi bibliotekininkų išvirta šiupiniene, kava, arbata bei spragėsiais, sausainiais.

Vaikus sudomino interaktyvios pramogos, nusidriekė nemaža eilė norinčių pasinerti į virtualią realybę. Susirinkusieji turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias viktorinoje „Nepamesk galvos“, susipažinti su Šilutės meno mokyklos Kintų filialo mokinių darbų paroda „Kūrybinės interpretacijos“ (mokytojas Aurimas Liekis). Populiarumo vis dar neprarandantis Lazerių kambarys ir šįkart sulaukė didžiulio dėmesio. Belaukiantys savo eilės dalyvavo interaktyviame žaidime „Kubiada“, skirtame Mokslo ir žinių dienai. Vaikai su dideliu susidomėjimu įsitraukė į žodžių spėliones, prisijungė ir suaugusieji. Dalyviai turėjo vartyti kubus pirmyn ir atgal, ekrane matydami besikeičiančias raides, o žaidimo tikslas – visiems kartu sudėti bendrą žodį.

Susirinkusiems specialiai šiai šventei paruoštą šokį dovanojo moksleivės – ištikimos bibliotekos bičiulės Aurelija Mockutė, Eliza Žakelytė, Agnė Butkutė ir Nida Kasparavičiūtė.

Bepiločių skraidyklių užsiėmimai, „Kubiados“, sportinės estafetės, Lazerių kambarys – visa tai yra vykdoma pagal projektą „Jaunųjų technologų akademija bibliotekoje“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Bibliotekos darbuotojai dėkoja renginio dalyviams, Mokslo ir žinių dieną pasirinkusiems pasiūlytas pramogas. Kviečiame sekti Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos informaciją tinklalapyje www.silutevb.lt, feisbuko paskyroje www.facebook.com/silutesbiblioteka, kitoje skelbiamoje reklamoje apie ateityje vyksiančius renginius.

Akvilė Tamošiūnė, Informacijos skyriaus vyresnioji bibliotekininkė

Rašyti komentarą