Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutėje – vaikų kūrybiškumo stovykla

Publikuota: 2020 rugpjūčio 19 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės administracija finansavo vasaros neformaliojo vaikų švietimo stovyklą „Kūrybiškumo dirbtuvės edukacinės saviraiškos lauke“. Šią stovyklą, vykusią rugpjūčio 10–14 dienomis, iš dalies rėmė tėveliai, kuriems rūpi, kad jų atžalos kuo prasmingiau leistų vasaros atostogas.

Ši stovykla prisidėjo prie Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamos iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Stovykloje dalyvavo 14 skirtingo mokyklinio amžiaus vaikų nuo 8 iki 13 metų. Grupėje buvo mergaičių ir berniukų. Užsiėmimai vyko nuo 9.00 iki 13.00 valandos. Įvairios meninės, kultūrinės, pažintinės ir sportinės veiklos planuotos tikslingai, atsižvelgiant į grupės heterogeniškumą bei skirtingus vaikų poreikius. Stengtasi keisti edukacines erdves, veiklas organizuojant tiek Edukacijų klasėje, tiek bibliotekos Vasaros kiemelyje. Atsižvelgiant į stovyklautojų pageidavimą, buvo pasirinktos ir kitos Šilutės miesto erdvės. Programa sudaryta vadovaujantis patyriminio mokymo(si) principais, siejant įgytas kognityvines žinias su praktine veikla ir prigimtiniais vaiko pojūčiais.

Dailės užsiėmimų metu vaikai lavino savo meninius ir technologinius įgūdžius, mokėsi įvairių objektų konstravimo, susipažino su pjaustymo, klijavimo, montavimo, skirtingų konstrukcinių medžiagų derinimo bei dekoravimo technikomis, lavino vaizduotę ir kūrybiškumą, kūrė mažosios plastikos bei grupinius erdvinius darbus.

Sportinės veiklos buvo organizuojamos bibliotekos kiemelyje, kur vaikai turėjo galimybę žaisti tiek individualius, tiek komandinius žaidimus (bėgimo, šokinėjimo, mėtymo, komandinio rungtyniavimo ir kt.). Stovyklos dalyviai susipažino ir su šiuolaikinėmis IT technologijomis: žaidė virtualų boulingą, , šoko pagal virtualią programą ar rungtyniavo bepiločių skraidyklių varžybose. Kiemelyje buvo įrengtas batutas.

Pažintinės išvykos metu vaikai, eidami pėsčiųjų taku, stebėjo ir rinko įvairius augalus, vertino ne tik jų skirtingus kvapus, formas ir spalvas, bet ir komponavo vasaros gėlių puokštes, kurias vėliau turėjo galimybę padovanoti vieni kitiems ar savo artimiesiems. Išvykos metu buvo susipažinta su Šilutės mažųjų laivų uostu ir jo reikšme Šilutės miestui. Stebėdami laivus vaikai mokėsi lankstyti laivelius iš popieriaus ir juos paleisti plaukti Šyšos upėje.

Stovyklos uždarymo metu dalyviai pristatė savo darbus surengtoje ekspozicijoje, dalijosi mintimis ir įspūdžiais, vertino savo ir draugų darbus, vaišinosi pabaigtuvių vaišėmis ir atsisveikino vieni su kitais.

Daugiau nuotraukų iš vaikų kūrybiškumo stovyklos galite rasti čia: https://www.facebook.com/silutesbiblioteka/.

Aurimas Liekis, stovyklos dirbtuvių vadovas, dailės mokytojas metodininkas

Rašyti komentarą