Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės ligoninėje – modernus 128 sluoksnių kompiuterinis tomografas

Publikuota: 2020 rugpjūčio 06 Kategorija: Aktualijos, Sveikata, Šilutėje

www.silutesligonine.lt nuotr.www.silutesligonine.lt nuotr.

Džiugi žinia kraštiečiams ir aplinkinių rajonų gyventojams – Šilutės ligoninė įsigijo naują, modernų 128 sluoksnių kompiuterinės tomografijos aparatą, kuris pakeitė iki šiol naudotą 1 sluoksnio prietaisą.

Rugpjūčio 6 d. įvyko oficialus šios naujos įrangos pristatymas, kuriame dalyvavo ir Šilutės r. savivaldybės vadovybė: meras Vytautas Laurinaitis, vicemeras Sigitas Šeputis, administracijos direktorius Virgilijus Pozingis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Viktoras Šileikis paaiškino, kad naujasis prietaisas Radiologijos skyriuje buvo sumontuotas ir pirmieji bandymai atlikti dar vasarį, tačiau dėl pandemijos oficialųjį renginį teko atšaukti. Nežiūrint to, pacientai buvo tiriami naujuoju tomografu, tokių tyrimų iki šiol jau atlikta apie tūkstantį.

Modernusis 128 pjūvių kompiuterinis tomografas vertingas tuo, jog leidžia medikams greičiau, efektyviau diagnozuoti įvairius sveikatos sutrikimus, ypač tiriant ir gydant ūmų galvos smegenų kraujotakos sutrikimą.

„Prieš tai turėjome vieno pjūvio ir spiralinį aparatą, kuriuo galėjome tirti viską, tačiau tiriamas laukas buvo labai ribotas. Dabar įsigytas 128 pjūvių aparatas, kuriuo tiksliau atliekami galvos smegenų, kaklo, krūtinės ląstos, pilvo, dubens, stuburo, galūnių ar kitos srities radiologiniai tyrimai. Šia pažangia įranga gaunama geresnė radiologinių vaizdų kokybė, tai leidžia gydytojams tiksliau pamatyti smulkesnius pakitimus“, – kalbėjo Radiologijos skyriaus vedėjas Darijus Pundžius.

Pasak vedėjo, 128 sluoksnių kompiuterinis tomografas yra ir saugesnis, mat jonizuojančia spinduliuote pacientas veikiamas trumpesnį laiką. Pacientai gauna išsamius ir kokybiškus tyrimus, leidžiančius tiksliau nustatyti diagnozę ir paskirti efektyvų gydymą.

„Džiugu, kad neatsiliekame nuo nuolatinio diagnostikos tobulėjimo. Būtina atsinaujinti tiek medicininiu, tiek technologiniu požiūriu. Niekas nestovi vietoje, tad privalome žengti koja kojon su technologijomis, neatsilikti, žiūrėti į priekį“, – džiaugėsi Radiologijos skyriaus vedėjas, pabrėždamas, kad Šilutės ligoninė – antroji tarp regionų įsigijo 128 sluoksnių kompiuterinį tomografą.

Eilių nėra

Įsigijus modernią įrangą, į Šilutės ligoninę tirtis kompiuteriniu tomografu atvyksta pacientai ir iš aplinkinių rajonų: Pagėgių, Šilalės ar Tauragė. Nors, anot vedėjo, darbo padaugėjo, tačiau eilių šiems tyrimams nėra.

„Pas mus eilių nėra. Pacientai priimami tą pačią dieną, todėl išsitirti atvyksta onkologiniai pacientai net iš Klaipėdos. Galima išankstinė registracija tiek telefonu, tiek internetu. Žinoma, būtinas gydytojo specialisto siuntimas“, – informavo D. Pundžius.

Padėkota vadovams

Modernią įrangą, anot gydymo įstaigos vadovo V. Šileikio, pavyko įsigyti su Šilutės r. savivaldybės pagalba – pritarė ir iš biudžeto skyrė lėšų naujam kompiuteriniam tomografui įsigyti.

„Noriu padėkoti rajono savivaldybės vadovams už pagalbą įsigyjant šį prietaisą. Kompiuterinis tomografas – brangus įrenginys, jo kaina viršija pusę milijono eurų. Dėkoju, jog prisidėjote pirmuoju įnašu. Tai apie 10 proc. sumos. Tai labai didelė pagalba ir svarbi ne tik mums, bet visiems rajono gyventojams“, – svečiams iš savivaldybės dėkojo V. Šileikis.

Kadangi įrenginys labai brangus, nuspręsta naująją aparatūrą pirkti išsimokėtinai. Pasak Šilutės ligoninės vyriausiojo gydytojo, visą sumą turėtų pavykti sumokėti per dvejus metus.

www.silutesligonine.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
Liepa 2020 rugpjūčio 7d., 05:3278.60.133.233

labai vadovas pasenes ir pasipūtes, kultūros trūkumas.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą