Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Perkate stacionarų kompiuterį? Štai ko turėtumėte nepamiršti

Publikuota: 2020 rugpjūčio 06 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Jei reikėtų įvardinti vieną svarbiausių įrenginių, neabejotinai bent jau į penketuką tikrai patektų kompiuteris. Tačiau pripažinus šį faktą, tektų ir šiek tiek suklusti, pastebėti, kad šiandien kompiuteriai sudaro kaip niekada didelį pasirinkimą. Nešiojamieji, planšetiniai, o gal vis dar stacionarūs?

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ir klysta tie, kurie mano, kad stacionarių kompiuterių era jau praėjo – nieko panašaus. Nors šie įrenginiai savo dydžiu tikrai negali konkuruoti su, tarkime, planšetiniais arba ir tais pačiais nešiojamais kompiuteriais, stacionariuosius vis dar verta rinktis dėl daugybės priežasčių. Tačiau šį kartą – ne apie tai.

Puikiai suprantame, kad kompiuteris yra pasirenkamas tikrai ne vieneriems metams, todėl labai svarbu pinigus investuoti taip, kad netektų gailėtis nė minutės. Tačiau ar apskritai yra įmanoma? Taip, nepamirškite šių svarbių aspektų.

Kam reikalingas kompiuteris?

Kad ir kaip banaliai tai beskambėtų, tačiau vienas svarbiausių klausimų, į kurį reikia atsakyti, skamba taip: kam man apskritai yra reikalingas kompiuteris? O galbūt esate laisvai samdomas grafikos dizaineris, todėl dirbate daug su specialiomis dizaino kūrimo programomis? O galbūt svarbiausias dalykas – buhalterinės programos? O gal tiesiog kompiuteris yra reikalingas tam, kad praskaidrintų neįpareigojančią kasdienybę? O gal dieną naudosite rašto darbų rengimui, o vakare tiesiog norėsis pasimėgauti kompiuteriniais žaidimais? Kad ir koks būtų jūsų atvejis, galite būti tikri – bet kuriuo atveju galima pritaikyti labiausiai tinkantį įrenginį. Tokį, kad maksimaliai būtų išpildyti jūsų lūkesčiai.

Atminties dydis

Atminties dydis – dar vienas svarbus rodiklis. Šiandien didžiąją dalį asortimento sudaro kompiuteriai, kurių atminties dydis siekia nuo 8 iki 16 GB. Didesnė atmintis neretai lemia ir didesnę kainą, tačiau ne tai turėtų būti svarbu – kuo dažniau ir daugiau planuojate naudotis kompiuteriu, kuo daugiau informacijos jame norėsite išsaugoti, kuo daugiau programų pageidausite įdiegti, tuo didesnė turėtų būti ir atmintis.

Ar iš karto verta įsigyti ir visus būtinus priedus?

Ne paslaptis ir tai, kad būtent stacionarus kompiuteris, priešingai nei planšetė ar nešiojamasis kompiuteris, yra vienas iš tų, kuriam reikalingi įvairūs papildomi priedai. Tai – klaviatūra, pelė, jos kilimėlis ir t.t. Taigi, natūraliai kyla klausimas: ar kartu su kompiuteriu reikėtų įsigyti ir visus jam reikalingus priedus? Specialistai sako, kad tokie priedai kaip klaviatūra arba pelė turėtų būti įsigyjami iš karto. Tačiau ausines, kolonėles, spausdintuvą galite įsigyti ir šiek tiek vėliau, nes jų svarba nėra tokia didelė kaip klaviatūros ar pelės. Kita vertus, perkant visus priedus iš karto, galima sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų.

Ar gamintojas – tikrai svarbus veiksnys?

Ne paslaptis ir tai, kad šiandien stacionarius kompiuterius gamina labai daug įvairių kompanijų ir nemaža dalis žmonių vis dar yra labai smarkiai prisirišę prie konkretaus prekės ženklo. Tačiau ar tikrai gamintojo vardas toks svarbus? Ar tikrai reikėtų orientuotis į kompiuterį gaminusią įmonę? Dėmesį verta atkreipti į tai, kad nemaža dalis kompiuterių specialistų sako, kad svarbiausia – kiti, jau aukščiau išvardinti parametrai, o kompiuterio gamintojas tikrai neturėtų būti pats svarbiausias rodiklis.

Pirkite ten, kur žavi pasirinkimas

Tačiau ne paslaptis ir tai, kad galite labai atsakingai žiūrėti į stacionaraus kompiuterio pirkimą, tačiau, jei užsuksite ten, kur pasirinkimas – ypač kuklus, labai gali būti, kad teks nusvilti ir pasirinksite netinkamai. Taigi, jei norite rasti iš tiesų labai didelį patrauklių, aukštos kokybės ir, žinoma, stilingų stacionarių kompiuterių pasirinkimą, turėtumėte skaityti toliau.

.

.

.

Užsakymo Nr. 200806

Rašyti komentarą