Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gamtos apsauga: per pusmetį išaiškinta 500 pažeidimų

Publikuota: 2020 liepos 28 Kategorija: Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Klaipėdos ir Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai per pirmąjį šių metų pusmetį Klaipėdos regiono teritorijoje surengė daugiau kaip 400 reidų. Buvo patikrinta beveik 7 tūkst. žvejų mėgėjų, 300 medžiotojų, atlikta 80 žvejų verslininkų patikrinimų. Išaiškinta beveik 500 pažeidimų.

Iš 330 nubaustų žvejų mėgėjų 60 bausti už šiurkščius žvejybos pažeidimus, už žvejybą draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais, draudžiamose vietose.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Taip pat paimti ar rasti 102 tinkliniai įrankiai, 68 mėgėjiškos žūklės įrankiai, 8 plaukiojimo priemonės ir daugiau kaip 100 kitų žvejybos įrankių bei priemonių.

Nubausti 26 medžiotojai, iš kurių net 8 – už šiurkščius medžioklės pažeidimus. Paimta 10 šaunamųjų ginklų ir draudžiamų jų priedėlių, 12 kitų medžioklės įrankių.

Medžiotojai nepaisė draudimo medžioti draudžiamais būdais ir į žvėris taikėsi draudžiamais turėti naktinio matymo priedėliais ar tamsiu paros metu pasišviesdami iš transporto priemonių dirbtiniais šviesos šaltiniais.

Daugiausia darbo Klaipėdos valdybos gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai turėjo per karantiną – jis sutapo su pavasarį vykstančiu žuvų nerštu. Per pusmetį gamtai padaryta žala įvertinta daugiau kaip 18 tūkst. eurų.

AAD pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus prašo pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.

aad.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą