Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: savaitgalį lietaus bus mažiau, džiugins vasariška šiluma

Publikuota: 2020 liepos 24 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Savaitgalis šalyje bus maloniai šiltas ir kiek sausesnis, ir tokiais orais bus galima pasidžiaugti iki pat naujos savaitės pradžios, sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikė Edita Gečaitė.

Artimiausią naktį šalyje dar palis – drėgniausia bus vakariniuose rajonuose. Pasak sinoptikės, ryte lietus pasieks ir rytinį šalies pakraštį, vietomis gali sugriaudėti perkūnija, tačiau lietus ilgai neužsibus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Temperatūra šeštadienio naktį sieks 11–16 laipsnių šilumos, dieną sušils iki 19–24, pietiniuose rajonuose – iki 26 laipsnių šilumos. Stipresnių vėjo gūsių taip pat nesulauksime.

Sekmadienį, pasak E. Gečaitės, lietaus tikimybė bus jau nedidelė, vyraus sausi ir šiltesni orai.

„Naktį kiek atvės iki 8–13 laipsnių šilumos, Kuršių Nerijoje bus apie 15 laipsnių, o dieną jau ir saulės daugiau, ir šiluma bus didesnė – apie 22–27 laipsnius“, – 15min sakė LHMT sinoptikė.

Pirmadienio naktį, pasak jos, palis nebent vakariniuose šalies pakraščiuose, o dieną trumpi lietūs paskalaus jau ir daugelį šalies rajonų. Vietomis galima perkūnija, vėjas stiprės iki 15–17 metrų per sekundę.

Pirmadienio naktis, E. Gečaitės teigimu, bus šilta: temperatūra sieks 13–18 laipsnių šilumos, o dieną įšils ir iki 24–28 laipsnių šilumos. Tik prie jūros bus kiek vėsiau – čia tikėtina maždaug 19–23 laipsnių vasariška šiluma.

„Antradienis bus jau sausesnis, lietaus bus tik trumpo ir vietomis. Temperatūra naktį išliks apie 12–17, dieną šils iki 21–26 laipsnių šilumos“, – komentavo E .Gečaitė.

Savaitės viduryje kiek palis, vietomis lietus bus gausesnis ir pasikartojantis, galima ir perkūnija. Temperatūra naktį pakils iki 14–19 laipsnių, o dieną įšils iki 25–30 laipsnių šilumos. Vėsiau bus tik pajūryje ir Žemaitijoje – čia lepins gaivesnė 21–23 laipsnių šiluma.

Agnė Liubertaitė, 15min.lt

Rašyti komentarą