Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“

Publikuota: 2020 liepos 07 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

J. Stacevičiaus, LRT, nuotr.J. Stacevičiaus, LRT, nuotr.

Švenčiant Valstybės dieną, liepos 6 d., nuo Vilniaus universiteto išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“. Šį kartą maršrutas drieksis per Gediminaičių dinastijos valdytas šalis, dalį jo komanda įveiks plaukdama Dunojumi.

Pamario kraštui ekspedicijoje atstovauja rusniškis laivadirbys Simas Knapkis su sūnumi Uosiu ir Monika Dobrovolskytė iš Šyšos kaimo.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Simui Knapkiui ši ekspedicija – jau penktoji, jo sūnus Uosis „Nacionalinėje ekspedicijoje“ dalyvauja 4-ąjį, o Monika Dobrovolskytė – 3-iąjį kartą. „Šilutės ETA Žinioms“ teko laimė Šilutėje išlydėti juos į naują nuotykių kupiną kelionę.


————————————————————————————————————————————————————
„Leisimės į pačią ilgiausią ir didžiausią visų laikų Nacionalinę ekspediciją. Keliausime po šalis, kurios XVI–XVII a. buvo valdomos Gediminaičių dinastijos atstovų. Keliausime Dunojumi nuo Vokietijos – per Austriją, Slovakiją, Vengriją, Kroatiją, Serbiją. Ekspediciją baigsime viename iš piečiausių Gediminaičių interesų taškų – Rumunijos ir Serbijos pasienyje“, – sako vienas iš ekspedicijos sumanytojų ir dalyvių, žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Tarp ekspedicijos narių – nemažai LRT TELEVIZIJOS žiūrovams iš ankstesnių ekspedicijų pažįstamų veidų. Prie jų jungiasi ir du LRT žurnalistai Edvardas Kubilius ir Gerūta Griniūtė. Dar vienas Nacionalinės ekspedicijos naujokas – Kęstutis Girnius. Pokario metais Vokietijoje išeivių iš Lietuvos šeimoje gimęs žurnalistas ir filosofas keliaudamas ekspedicijos laivais prisimins pokario pabėgėlių istorijas, o Miunchene papasakos apie darbą Laisvosios Europos radijuje.

J. Stacevičiaus, LRT, nuotr.

J. Stacevičiaus, LRT, nuotr.

Į istoriko prof. Alfredo Bumblausko vadovaujamą ekspediciją taip pat leisis gamtininkas Selemonas Paltanavičius, istorikai Barbara Stankevič, Simonas Teškevičius, Luka Sinevičienė, Aušra Terleckaitė, someljė Arminas Darasevičius, muzikantas Gabrielius Liaudanskas-Svaras, laidų vedėjas, istorinių knygų autorius Robertas Petrauskas.

Šeštosios „Nacionalinės ekspedicijos“ laidas LRT TELEVIZIJOS žiūrovai išvys jau šį rudenį.

LRT.lt ir www.silutesetazinios.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
STASYS 2020 liepos 7d., 12:15188.69.198.196

Tebus septyni funtai po kiliu.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą