Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Valstybės dieną į kelią leisis šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“

Publikuota: 2020 liepos 05 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

E. Genio, LRT, nuotr.E. Genio, LRT, nuotr.

Liepos 6 d., sudalyvavusi Valstybės dienos renginyje LR Prezidentūros kiemelyje, į kelią leisis jau šeštosios LRT „Nacionalinės ekspedicijos“ komanda.

Šioje ekspedicijoje vėl išvysime rusniškį laivadirbį Simą Knapkį su sūnumi Uosiu ir Moniką Dobrovolskytę iš Šyšos kaimo.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną 17 val. prof. Alfredas Bumblauskas ir Vilniaus universiteto rektorius Rimvydas Petrauskas „Nacionalinės ekspedicijos“ pradžią paskelbs skambindami Šv. Jonų bažnyčios varpu. Iš Vilniaus universiteto kiemelio į ilgą kelionę ir pajudės „Nacionalinės ekspedicijos“ komanda.

Jau aplankę Lietuvos didžiosios kunigaikštystės žemes Lietuvoje, Baltarusijoje, Lenkijoje ir Ukrainoje, „Nacionalinė ekspedicija“ rengiasi į žygį per Gediminaičių dinastijos valdytas šalis.

„Leisimės į pačią ilgiausią ir didžiausią visų laikų Nacionalinę ekspediciją. Keliausime po šalis, kurios XVI–XVII a. buvo valdomos Gediminaičių dinastijos atstovų. Keliausime Dunojumi nuo Vokietijos – per Austriją, Slovakiją, Vengriją, Kroatiją, Serbiją. Ekspediciją baigsime viename iš piečiausių Gediminaičių interesų taškų – Rumunijos ir Serbijos pasienyje“, – šių metų Nacionalinės ekspedicijos maršrutą dėlioja vienas iš ekspedicijos sumanytojų ir dalyvių, žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Daugiau – https://www.lrt.lt/naujienos/tavo-lrt/15/1194381/valstybes-diena-i-kelia-leisis-sestoji-nacionaline-ekspedicija.

Rašyti komentarą