Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švėkšnos Kalės tvenkiniui – 400 metų

Publikuota: 2020 liepos 03 Kategorija: Aktualijos, Rajone

www.sveksnosnaujienos.lt nuotr.www.sveksnosnaujienos.lt nuotr.

Po dvejų metų pertraukos prie Kalės tvenkinio vėl rinkosi muzikos ir poezijos gerbėjai. Liepos 2 d. vakarą čia vyko Švėkšnos krašto atlikėjų (Valerijus Volkovas, Rimantas Stankus, Mindaugas Nogaitis, Bronius Miklovis ir Marius Sūdžius) muzikiniai pasirodymai, o intarpuose savo kūrybos eiles skaitė lietuvių kalbos mokytoja senjorė Ramutė Zagurskienė.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Meninis vakaras buvo skirtas paminėti Kalės tvenkinio susidarymo 400-ąsias metines. Projektą „Su gimtadieniu, lelijomis pražydęs Kalės tvenkiny” inicijavo technologijų mokytojas Vaidotas Didžiūnas ir „Diemedžio” ugdymo centro bendruomenė. Šis renginys išsiskiria iš kitų tuo, jog muzikos ir poezijos garsai klausytoją pasiekia, atsimušę į vandenį, mat žiūrovai įsikuria kitapus tvenkinio.

Įdomu tai, kad šiuo metu Lietuvos Respublikos upių, ežerų ir tvenkinių kadastre Kalės tvenkinio pavadinimo nebėra, jis pavadintas Švėkšnos tvenkiniu. Taip pat nebėra ir Šalnos upelio vardo (tai kairysis Švėkšnalės intakas, kurį užtvenkus ir susidarė Kalės tvenkinys), jis pavadintas Pakaliu. Neaišku dėl kokių priežasčių pasikeitė šių vandens telkinių pavadinimai. Istoriniai šaltiniai aiškiai liudija apie čia nuo seno tyvuliavusį Kalės tvenkinį ir čiurlenusią Šalną. Todėl „Diemedžio” ugdymo centro istorijos mokytojas Jonas Girskis paskatino kitais metais, atstatant istorinę tiesą, surengti vakarą su šūkiu „Grąžinkime Kalės tvenkiniui tikrąjį pavadinimą”.

Daugiau – http://www.sveksnosnaujienos.lt/aktualijos/pamineta-400-metu-kales-tvenkinio-sukaktis-nuotraukos.

Rašyti komentarą