Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Norite tikėkite, norite – ne: Šilutėje – naujas traukos objektas (nuotr.)

Publikuota: 2020 birželio 30 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Išvalyta ir atkurta Šyšos upės senvagė, praneša Šilutės rajono savivaldybės administracija.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iš Šilutės rajono savivaldybės administracijos pranešimo

Vaizdas nuo pylimo.

Vaizdas nuo pylimo.

2018 metų balandžio mėnesį Šilutės rajono savivaldybės administracija kartu su Saldus miesto savivaldybės administracija (Latvija) pasirašė projekto finansavimo sutartį ir pradėjo įgyvendinti projektą „Viešųjų miesto teritorijų atkūrimas Šilutėje ir Saldus“ (Public Urban Areas Regeneration in Silute and Saldus). Projektas įgyvendinamas pagal 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programą, finansuojamą iš Europos regioninės plėtros fondo bei Šilutės rajono ir Saldus miesto savivaldybių biudžetų. Projekto pagrindinis partneris yra Šilutės rajono savivaldybės administracija. 2020 m. birželio 30 d. projektas yra sėkmingai užbaigtas.

Jeigu jau taip skelbia Šilutės valdžia…

Iš pranešimo

Iš kitos pusės.

Iš kitos pusės.

Projekto tikslas – išvalyti ir atkurti visuomenines Šyšos upės senvagės (Šilutė) ir Nākotnės tvenkinio (Saldus, Latvija) teritorijas, turinčias aplinkosaugos problemų.

Įgyvendinus projektą pagerėjo Šilutės ir Saldus miestų viešųjų teritorijų būklė, buvo išvalytos ir atkurtos teritorijos ir vandens telkiniai, kurie neatitiko aplinkosaugos reikalavimų. Švaria ir sutvarkyta teritorija naudosis miestų gyventojai bei svečiai. Projekto vykdymo teritorijose buvo organizuojama aplinkos stebėsena (monitoringas) dėl žmogaus veiklos keliančios žalingą poveiko gamtai. Monitoringo, atlikto projekto pabaigoje, rezultatai parodė, jog išvalytos teritorijos tapo švaresnės, gyvybingesnės bei patrauklesnės miesto gyventojams ir svečiams. Projekto lėšomis taip pat buvo suprojektuotas pėsčiųjų dviračių tako tęsinys, Tilžės ir Žemaičių Naumiesčio gatvėse (iš viso 500 m).

Norite tikėkite, norite – ne.

Iš pranešimo

Projekto metu abiejų savivaldybių veiklos sritys sustiprino tarpvalstybinį Lietuvos ir Latvijos šalių bendradarbiavimą miesto aplinkos planavimo ir aplinkosaugos problemų valdymo srityse, skatino keitimąsi gerąja patirtimi ir bendradarbiavimo plėtojimą.

Bendra Lietuvos ir Latvijos projekto vertė – 623 401,33 Eur, projektui skirta parama iš Europos regioninės plėtros fondo sudaro (ERPF) – 529 891,13 Eur.

Projekto Nr. LLI-373. Silute-Saldus PUAR.

Gera žinoti, kad Šilutė turi naują traukos objektą.

Iš pranešimo

Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio turinį atsako Šilutės rajono savivaldybės administracija. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

Jis neatspindi ir mūsų nuomonės. Bet kas iš to?

1 skaitytojų komentaras
Norėčiau tikėti 2020 liepos 3d., 14:1878.57.245.129
Netikiu, nes realybėje, ne popieriuje, nematau nieko įtikinamo. Taip, buvo pradėta. Bet numesta. Prie sutvarkyto kranto nei suoliuko, nei šiukšliadėžės… Ne tik kad nenupjauta žolė ten prieiti, bet šalia dar palikti šabakštynu virtę apkasai – vieta, kur buvo pumpuojamas valomos senvagės dumblas. Akivaizdu – svarbiausia čia ne rezultatas, bet… projektas. Kai pylimu eisite geležinkelio tilto link, siūlau pasižiūrėti kairėn ir patiems įsitikinti. Dar vieno galingo projekto rezultatai matomi saloje, kur senvagės posūkis prieš geležinkelio tiltą visiškai užneštas smėliu – mažesnės sąnašos buvo iki projekto. Kodėl? Specialistai turbūt pasakytų.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą