Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mažojoje Lietuvoje – „kafijos“ dienos

Publikuota: 2020 birželio 18 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Kvies ragauti visokių skonių tradicinio gėrimo.

Birželio 26 d. prasideda žaidimas „Vėtrungių kelias“, kuris kviečia keliauti ir pažinti Mažosios Lietuvos kraštą. Šis žaidimas skirtas norintiems ne tik įdomiai praleisti laiką, bet ir pažinti unikalų Mažosios Lietuvos etnografinį regioną, jo paveldą, gyvenimo prie vandens ypatumais.

Pažintį su Mažąja Lietuva kviečia pradėti nuo kvapnios „ipatiškos“ klaipėdietiškos „kafijos“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Birželio 26 – 27 dienomis regione vyks Kafijos dienos. Tomis dienomis besisvečiuojančius Mažojoje Lietuvoje kviečiame ieškoti „Kafijos dienos“ akcijos ženklu pažymėtų kavinių ir jose paragauti tradicinio krašto gėrimo.

„Kafija“ – svarbiausias lietuvininkų gėrimas. Iš pirktinių kavos pupelių ar vietinių žaliavų (gilių, miežių, morkų, cikorijos) ruoštas gėrimas, paskanintas pienu, vaikų ir suaugusiųjų gertas per pusryčius, priešpiečius ar dienos darbus pabaigus. Prie kavos šeimininkės patiekdavo ir kvapnaus naminio pyrago gabalėlį ar pyragaitį. Kiekviena lietuvininkė turėjo savo paslapčių ruošiant šį tradicinį gėrimą. Dėl to dažnai galime išgirsti skirtingus „kafijos“ virimo receptus.

Mūsų partneriai taip pat bus išvirę įvairiausių „kafijų“. Todėl verta „pašmekioti“ (paragauti) cikorijos, spraginto ąžuolo gilių, miežių, kviečių, rugių, ar kavos pupelių „lafijos“ ir nuspręsti, kokia jums skaniausia.

Akcija vyks Klaipėdos mieste, Klaipėdos rajone, Neringoje, Šilutės rajone, Pagėgių krašte ir Smalininkuose.

Vėtrungių kelio inf.

Rašyti komentarą