Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Aplinkos ministerija pristato: portalas apie klimato kaitą

Publikuota: 2020 birželio 17 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

klimatokaita.lt nuotr.klimatokaita.lt nuotr.

Aplinkos ministerija kuria interaktyvų portalą apie klimato kaitą, kuris patraukliai ir suprantamai supažindins su šios kaitos švelninimo ir prisitaikymo prie jos politika, nuolat informuos, kaip pasaulyje ir Lietuvoje ši politika įgyvendinama. Jame reikiamos informacijos ras mokslininkai, nevyriausybinės organizacijos, valstybės ir savivaldos institucijos, pramonės įmonės, plačioji visuomenė, moksleiviai, studentai ir kt.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jau veikia šio portalo tinklapis klimatokaita.lt. Jame, be visapusiškos susistemintos informacijos apie klimato kaitą ir jai mažinti skiriamas pastangas bei priemones, skelbiamos su šia tematika susijusios aktualijos, renginiai, pateikiamos informacijos šaltinių nuorodos, įdiegtos duomenų mainų integracinės sąsajos su išorinėmis informacinėmis sistemomis, skaitmeninės edukacinės priemonės ir kt.

Kiekvienas tinklapio lankytojas, atsidaręs skaičiuoklę, gali sužinoti, kokį jis palieka CO2 pėdsaką, pavyzdžiui, važiuodamas automobiliu ar skrisdamas lėktuvu. Kelionės CO2 skaičiuoklė yra integruota į populiarią Lietuvos maršrutų planavimo priemonę. Ši skaičiuoklė, planuojant maršrutą, pateikia informaciją apie kelionės anglies pėdsaką pasirenkant skirtingas transporto priemones ir pasiūlo aplinkai palankiausią pasirinkimą.

Tokio pobūdžio šiuolaikiškus klimato kaitai skirtus tinklapius jau yra sukūrusi Danija, Suomija, Prancūzija, Vokietija, Vengrija, Airija, Olandija, Norvegija, Švedija, Šveicarija ir Jungtinė Karalystė. Lietuva iš Baltijos šalių – pirmoji.

Projektą finansuoja ES.

am.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą