Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Laida „Stop juosta“ modernizmo ieškos Šilutėje

Publikuota: 2020 birželio 15 Kategorija: Kultūra, Paveldas

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Birželio 16 dieną LRT PLIUS laida „Stop juosta“ tęsia modernizmo paieškas Šilutėje ir kviečia visus miesto gyventojus prisidėti prie laidos kūrimo proceso.

„Stop juosta“ pasakoja apie tarpukario progreso sprogimą ir modernizmo fenomeną visoje Lietuvoje. Laidos maršrutų herojai – kraštotyrininkai, architektūros istorikai, istorikai ir amžininkai. „Stop juosta“ pasakoja apie modernizmo ženklus, iškilias asmenybes ir šių dienų miesto žmones su savo istorijomis ir muzikinėmis emocijomis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Stop juosta“ – architektūrinis-istorinis TV projektas, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos konkurse „Pragiedruliai“ 2016 ir 2018 metais pripažintas kaip geriausia dokumentikos laida.

Šilutėje laidos komanda aplankys evangelikų-liuteronų bažnyčią, J.G. Herderio bei Vydūno gimnazijas, Žemės ūkio mokyklą ir namus Vilų gatvėje. Po maršrutą lydės iš Kauno atvykusi architektūros istorikė Jolita Kančienė ir šilutiškiai – architektas Egidijus Vidrinskas, istorikė Roza Šikšnienė, muziejaus direktorė Indrė Skablauskaitė bei Meno mokyklos moksleivis Matas Ragelis. Taip pat „Stop juosta“ Šilutėje ieškos Lietuvininkų gatvės, šišioniškių tarmės, Hugo Šojaus ir tarpukario modernizmo.

„Stop juosta“ kviečia Šilutės gyventojus prisijungti prie kuriamo pasakojimo apie savo miestą. Prisidėti galima siunčiant savo asmenines-archyvines fotografijas iš tarpukario ir sovietmečio periodų, kuriomis pasidalinti galite laidos „Facebook“ paskyroje: https://www.facebook.com/stopjuosta…

Įdomiausios nuotraukos ir pasakojimai atsidurs naujojo sezono laidoje bei LRT portale.

LRT PLIUS inf.

Rašyti komentarą