Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ar saugu gerti vandenį iš čiaupo?

Publikuota: 2020 birželio 12 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

O gal geriau rinktis virintą vandenį arba pirkti vandens filtrus?

Lietuvoje viešai tiekiamo geriamojo vandens mikrobiologinės savybės yra geros ir kokybė reguliariai tikrinama, tad jį galima gerti iš čiaupo nevirintą. Tais atvejais, kai geriamojo vandens tiekėjai negali garantuoti, kad vanduo natūraliai švarus, geriamąjį vandenį dezinfekuoja (dažniausiai natrio hipohloritu) ir taip užtikrina vandens švarumą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tarša geriamajame vandenyje dažniau nustatoma tikrinant smulkiųjų vandenviečių (kurių vandens kokybė nėra reguliariai tikrinama) ar privačių šulinių vandenį.

Individualūs vandens gerinimo filtrai gali būti naudingi, tačiau renkantis juos būtina žinoti, kokias medžiagas norėsite iš vandens šalinti. Norėdami priimti geriausią ir niekieno neįtakojamą sprendimą, ar verta įsirengti vandens filtrus, turėtumėte ištirti geriamąjį vandenį laboratorijoje ir nepasikliauti vien filtrų pardavėjų atliekamais tyrimais. Renkantis filtrus pravartu žinoti, kad kai kurie filtrai labai suminkština geriamąjį vandenį, o jame buvę gyvybiškai svarbūs kalcio, magnio, kalio jonai yra pakeičiami mažai naudingu natriu. Toks labai minkštas vanduo praktiškai tampa mažai nuosėdų sudarančiu techniniu vandeniu, kuris tinkamiausias skalbyklėms, vandens šildymo sistemoms užpildyti.

Esant dideliems karščiams, specialistai pataria, kad geriamasis vanduo būtų vėsus, bet ne per šaltas, kad dėl didelio temperatūrų skirtumo išvengtumėte galimų susirgimų.

vmvt.lt inf.

Rašyti komentarą