Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Pajauskime Paprūsės istoriją“ – naujas pažintinis – pramoginis maršrutas Švėkšnoje

Publikuota: 2020 gegužės 29 Kategorija: Kultūra, Naujienos, Paveldas

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Šilutės rajone susijungia ir persipina dviejų Lietuvos etnografinių regionų – Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos – istorijos ir kultūros palikimas. Šiuos regionus nuo senų laikų siejo ekonominiai ryšiai ir prekyba, vyko didelė gyventojų migracija iš vienos pasienio pusės į kitą.

Edukacinė pramoginė programa „Pajauskime Paprūsės istoriją“ kviečia į unikalų Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos pasienio miestelį Švėkšną, kur daugelį metų gražiai sugyveno žemaičiai ir lietuvininkai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ši edukacinė pramoginė programa skirta norintiems pažinti Švėkšnos seniūniją – rubežiaus tarp Mažosios Lietuvos ir Didžiosios Lietuvos istoriją, papročius, kultūrą.

Atvykus į Švėkšnos miestelį (Tradicinių amatų centro kiemelį) Jus su maršu pasitiks Inkaklių kaimo kapela „Ašvelė“, kolektyvas žaismingai, per žaidimus, mūsų krašto dainas, šokius ir pasakojimus, Jus įtrauks į Paprūsės istoriją.

Pasilinksminus, po energingos veiklos, būsite pakviesti susipažinti su Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos kulinariniu paveldu. Degustuosite Žemaičių moterų suslėgtų sūrių su jų virta uogiene bei Žemaitijos bičių surinktu medumi. Na, o lietuvininkų išvirta kafija, suartina ne tik šeimas, bet ir visus atvykusius į mūsų kraštą.

Tradicinių amatų centre Švėkšnoje susipažinsite su svarbiausiais Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos amatais – vėtrungių gamyba ir keramika.

Dalyvaudami Kuršių vėtrungės edukacinėje programoje – kiekvienas gausite po medinį vėtrungėlės maketą su magnetu, jį dekoruosite savo norimomis spalvomis, kuriose atspindės jūsų kūrybiškumas ir nuotaika. Keramikos edukacinėje programoje – susipažinsite su vienu seniausiu amatu – stebėsite krosnyje deginamus keramikos dirbinius, sužinosite esamas molio rūšis, gamybos procesus, kiekvienas nusilipdysite individualų gaminį iš molio. Jokio amžiaus apribojimo nėra. Kiekvienam pagal gabumus ir kūrybines idėjas bus skirtas tinkamas dėmesys.

Po edukacinių veiklų Jus pasitiks gidas, kuris kartu su Jumis keliaus po Švėkšnos miestelį. Aplankysite įspūdingą gotikinę Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčią, Grafų Platerių parką su visa architektūra jame.

Turiningą dieną užbaigsite su pirmu Lietuvoje šeimos vyno ūkio UAB “Česlovo vynas“ įkūrėju. Č. Ramoškos vyno ūkyje gaminami subrandinti aviečių, svarainių, juodųjų serbentų ir kt. vynai, jiems suteiktas “Tautinio paveldo sertifikatas”. Ūkyje vynas daromas pagal senas lietuvių tradicijas, pagal daugiau nei 100 metų šeimos receptą. Degustacijos metu ragausite šešių skirtingų ryšių vyno ir tinkamus užkandžius prie jų.

Atvykite į Šilutės kraštą ir pajauskite Paprūsės istoriją Švėkšnoje!

Reikalinga išankstinė registracija.
Tel.: +370 655 55886; +370 633 34418
El. paštas: kultura@siluteinfo.lt; info@siluteinfo.lt

siluteinfo.lt inf.

Rašyti komentarą