Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: kai vienos durys užsidaro, atsiveria kitos…

Publikuota: 2020 balandžio 23 Kategorija: Kultūra, Naujienos

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvoje įvestas karantinas kardinaliai pakeitė mūsų visų kasdieninį gyvenimą, įpročius. Užsidarius kultūros įstaigoms, bibliotekininkams iššūkiu tapo bendravimas su savo mylimais paslaugų vartotojais. Kaip ir kitų miestų bibliotekos, Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka taip pat priėmė šį iššūkį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Bibliotekininkai atlieka dokumentų patikrinimą, prisideda prie rizikos mažinimo, įveikiant pasaulinę COVID-19 viruso krizę, gamindami apsaugos skydelius Šilutės gydymo įstaigoms, kolegoms, kitiems, stokojantiems panašių priemonių. Virtualioje erdvėje rengia ir talpina parodas, ruošia ir skelbia įvairias virtualias viktorinas, konkursus, klausimynus vaikams ir jų tėveliams, veda skaitmeninio raštingumo mokymus filialų darbuotojams.

Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkai, kad vaikai nepamirštų išmoktų mokyklose dalykų, paruošė biologijos Žinosūkį „Pažink savo kūną“ https://www.silutevb.lt/silute/portfolio/zinosukis-pazink-savo-kuna/, kuriame dalyviai gali prisiminti išmoktus dalykus, sužinoti neįtikėtinų faktų apie savo kūną. Smagi anglų kalbos viktorina „Blitz“ https://www.silutevb.lt/silute/portfolio/blitz/ primena ir išmoko naujų daiktų pavadinimų, muzikos galvosūkis „Muzikos garsai“ https://www.silutevb.lt/silute/portfolio/galvosukis-muzikos-garsai/ trumpam nukelia į muzikos pasaulį, kuriame jie susipažįsta su muzikos instrumentais. Naujausia viktorina „Priešistorinis pasaulis – Dinozaurai“ https://www.silutevb.lt/silute/portfolio/priesistoriniai-laikai-dinozaurai/ nukelia vaikus ir jų tėvelius milijonus metų atgal, kai žemėje gyveno šie gyvūnai-gigantai. Taip jie susipažįsta su keliomis dinozaurų rūšimis, sužino įdomių faktų apie jų išvaizdą, gyvenimą. Bibliotekininkai pasiūlė, išsprendus šį galvosūkį, sudėlioti virtualią dėlionę.

Laisvalaikiui bibliotekininkai paskelbė piešimo konkursą „Laisvė vaizduotei“ https://www.silutevb.lt/silute/portfolio/laisve-vaizduotei/, kurioje vaikai gali piešti laisva tema ir siųsti piešinius bibliotekai el. paštu. Gegužės mėnesio pabaigoje burtų keliu bus traukiamas piešinys, kurio autorius laimės bibliotekos įsteigtą prizą. Nugalėtojo piešinys bus paskelbtas virtualioje erdvėje dėlionės forma, kurią sudėlioti galės kas tik norės. Taip pat siūlome sudalyvauti viktorinoje, skirtoje H. K. Anderseno dienai „Pasakų skrynia“ https://www.silutevb.lt/silute/portfolio/balandzio-2-oji-tarptautine-vaikiskos-knygos-diena/, kur vaikai gali prisiminti užmirštas knygas ir jų herojus.

Norintiems užsiimti kitokia praktika, Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkai pasidalino Šiaulių universiteto Edukologijos instituto mokslininkų projektu „STEAMuko eksperimentai“ https://www.silutevb.lt/silute/portfolio/kvieciame-isbandyti-steamuko-eksperimentus/, kuriuos pažiūrėjus ir atlikus praktiškai, kiekvienas įsitikins, jog sudėtingi gamtos mokslai yra labai paprasti, suprantami ir įdomūs.

Malonu, kad ir sudėtingu laikotarpiu bibliotekos lankytojai aktyviai dalyvavo pasiūlytose virtualiose veiklose, jų sulaukėme net iš sostinės Vilniaus.

F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė Kristina Kelmelienė

Rašyti komentarą