Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejams: pamirškit karšius, jūsų laukia lydekos

Publikuota: 2011 balandžio 20 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

am.lt nuotr.am.lt nuotr.

Nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioninio parko telkiniuose draudžiama žvejoti karšius. Tačiau jau nuo ketvirtadienio, balandžio 21 d., bus galima gaudyti lydekas. Nuo tos dienos bus galima žvejoti ir masalui naudojant gyvą žuvelę.

Tačiau sugavus dar neišneršusią lydeką, derėtų ją paleisti.

Kiršlius ir salačius dar draudžiama žvejoti iki gegužės 15 d., sterkus – iki gegužės 20 d.

Nuo gegužės 1 d. iki liepos 31 d. Baltijos jūroje bus draudžiama gaudyti otus, o nuo gegužės 15 d. iki birželio 15 d. – žiobrius.

Draudžiamos gaudyti žuvys, suleistos į tinklelį sugautam laimikiui laikyti, nesvarbu, ar jos gyvybingos, ar ne, laikomos laimikiu ir už jas teks atlyginti žalą. Už kiekvieną draudžiamu laiku sugautą karšį teks sumokėti po 40,52 Lt, Jeigu žuvys bus sugautos draustinyje ar rezervate, teks sumokėti tris kartus didesnę sumą. Už pažeidimą dar teks sumokėti ir iki 200 Lt baudą.

Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje esančiuose vandens telkiniuose ir toliau bus galima žvejoti su mėgėjiškos žūklės leidimu. Tačiau Aplinkos ministerija jau kuria planus, kaip Nemuno deltoje atnaujinti žvejybą su licencijomis. Prie šios tvarkos greičiausiai bus sugrįžta nuo kitų metų, kai žvejybos mėgėjams bus sudaryta galimybė įsigyti leidimus ir licencijas elektroniniu būdu.

Rašyti komentarą