Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės dūdoriai – respublikinio čempionato laureatai

Publikuota: 2011 balandžio 18 Kategorija: Kultūra, Įvertinimas

Orkestras 'Pamarys' su vadovais.Orkestras 'Pamarys' su vadovais.

Balandžio 15 – 17 d. Panevėžyje vyko XI atviras Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatas, kuriame varžėsi 42 orkestrai iš Lietuvos ir Latvijos.

Šilutės r. vaikų meno mokyklos jaunučių pučiamųjų instrumentų orkestras, sėkmingai gyvuojantis antrus metus, šio čempionato debiutantas, iškovojo diplomą kaip geriausias fanfarinis orkestras A kategorijoje (vadovai: Edgaras Gedeikis, Gražvydas Raila).

Net tris apdovanojimus pelnė šios mokyklos fanfarinis orkestras ,,Pamarys” (vadovas ir dirigentas Gražvydas Raila): C kategorijoje orkestras užėmė III vietą, laimėtas geriausio fanfarinio orkestro diplomas ir diplomas už geriausiai atliktą privalomąjį kūrinį, Jacob de Haan ,,Lietuvos širdis”. Šis kūrinys buvo sukurtas Lietuvos tūkstantmečiui.

Čempionato uždarymas vyko Cido arenoje, kur ir buvo paskelbti geriausi orkestrai, apdovanoti kitų nominacijų laimėtojai, o nuostabią pučiamųjų muzikos fiestą vainikavo varinių pučiamųjų instrumentų kvartetas ,,Exit brass” iš Belgijos bei Lietuvos kariuomenės orkestras.

Parengta pagal G. Railos inf.

Rašyti komentarą